ПСЖ при офертата на Ал Хилал за Мбапе

20:13
ПСЖ при офертата на Ал Хилал за Мбапе

От Пари Сен Жермен са приели рекордната оферта от 300 млн. евро за суперзвездата си Килиан Мбапе от саудитския Ал Хилал Рияд, съобщават всички водещи спортни медии в света.

При това положение, сега остава самият футболист да бъде убеден за трансфер в Саудитска Арабия - нещо, което на този етап изглежда трудна задача. Но пред алтернативата да седи на резервната скамейка до изтичането на договора си през 2024 година, все пак преминаване на големия талант на френския футбол в Ал Хилал не е напълно изключено, като се добави и огромната заплата, която ще бъде предложена на Мбапе. Тя се очаква да бъде около 700 млн. евро на година, като в нея са включени и рекламните права и сделки покрай евентуалния трансфер. 

Футболистът не желае да поднови контракта си с парижани, а от клуба са категорични, че няма да го пуснат да си тръгне без пари. Мбапе не бе включен и в предстоящото лятно турне на ПСЖ в Aзия. Френските шампиони продължават да подозират звездата си, че се е разбрал с Реал Мадрид и ще премине като свободен агент на “Бернабеу” през следващото лято.

От Кралския клуб до този момент запазват пълно мълчание по казуса “Мбапе” - нещо, което някои определят като тактика на Флорентино Перес, който знае, че времето работи в полза на испанския гранд и ПСЖ са тези, които са под напрежение.

Ако сделката с Ал-Хилал се осъществи, трансферът на Мбапе ще се превърне в най-скъпия в историята на футбола. Рекордът дотук се държи от Неймар, който през 2017 г. премина от Барселона именно в ПСЖ за 222 млн. евро. Именно за каталунците се заговори, че ще проведат разговори за Мбапе и ще предложат някои от своите футболисти за размяна, но предвид финансовото състояние на Барселона, подобен трансфер изглежда много малко вероятен на този етап.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация