Най-големите звезди на Сърбия най-вероятно няма да играят на световното първенство

15:33
Най-големите звезди на Сърбия най-вероятно няма да играят на световното първенство

Мъжкият национален отбор на Сърбия по баскетбол вероятно няма да разчита на голяма част от звездите си за предстоящото световното първенство по баскетбол в Индонезия, Япония и Филипините, което ще се проведе от 25 август до 10 септември. Западната ни съседка почти сигурно ще се състезава без имена като Йокич, Мицич и Калинич, твърди журналистът Деян Станкович.

Според Станкович крилото на Барселона Никола Калинич ще пропусне пътуването към Азия това лято, като той вече е уведомил селекционера Светислав Пешич за своето решение. Причината 202-сантиметровият баскетболист да отсъства от състава на представителния тим на страната си е неговото желание да си почине и хубаво да се възстанови от травмите, които натрупа през сезона.

Очаква се Василие Мицич също да изпусне Световното първенство. Звездният гард наскоро подписа с Оклахома Сити Тъндър и вече няма да носи екипа на Анадолу Ефес. Именно този трансфер го е накарал да не откликне на поканата на Пешич. Вместо това той е избрал да потренира възможно най-здраво през лятото, за да даде всичко от себе си по време на сезона в НБА.

Шампионът от последната кампания в НБА с Денвър Нъгетс Никола Йокич е още едно име, за което не се знае дали ще има възможността да помогне на сънародниците си в Индонезия, Япония и Филипините. Въпреки това е по-реалистично е той да не замине, имайки предвид нуждата му от почивка след толкова дългия сезон, който се оказа и изключително успешен за него. Официалният списък с играчите се очаква да излезе в понеделник, когато отборът се събира за подготовка в Стара Пазова. Със сигурност обаче Йокич няма да присъства на първите тренировки.

Станкович смята още, че Сърбия няма да се възползва от услугите на натурализирани играчи като звездата на Партизан Кевин Пънтър.

Жребият за световното първенство отреди Сърбия да бъде в група "B", където са още Южен Судан, Китай и Пуерто Рико.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация