Иранските медии не са впечатлени от националния ни отбор

15:15
Иранските медии не са впечатлени от националния ни отбор

Иранските медии обърнаха внимание на националния отбор на България преди приятелския мач между двете страни на 16 септември на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. В Иран отбелязаха пред местните, че в момента „лъвовете“ са много далеч от славните времена и Световното първенство в САЩ през 1994 година.

„Сянка на невероятния отбор от 1994“, това е заглавието на IRNA. В материала се разказват подробности за представянето ни по време на лудото американско лято преди вече близо 30 години.

Относно настоящата ситуация в България иранците пишат: „Далеч от европейските величия“. В тази част от статията се обръща внимание на посредственото ни представяне на Лигата на нациите, в което направихме равенства срещу Гибралтар, Грузия и Северна Македония и загубихме от грузинците, както и на слабия старт на настоящите европейски квалификации.

Двубоят България - Иран в Пловдив ще е втори в историята помежду им. Първата среща датира отпреди 45 години. На 26 април 1978 година завършваме наравно 1:1 отново в контрола. Попадението за България отбелязва Трайко Соколов в 35-ата минута, а в 50-ата Али Парвин изравнява.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация