Летен дъжд изненада отборите от Формула 1 в хода на първата свободна тренировка на "Хунгароринг"

16:34
Летен дъжд изненада отборите от Формула 1 в хода на първата свободна тренировка на "Хунгароринг"

Неочакван летен дъжд успя да изненада отборите от Формула 1 в хода на първата свободна тренировка за Гран При на Унгария на пистата “Хунгароринг”. Преди обаче да завали голямата изненада поднесе Серхио Перес с Ред Бул, който катастрофира в първата си бърза обиколка в сесията, по-малко от 5 минути след началото й.

Перес излетя от пистата в завой №5, дългият десен, от който започва изкачването към втория сектор, като каза по радиото, че е стъпил в тревата в зоната за спиране и е изпуснал контрола над колата. Предното ляво окачване на Перес се прекърши и сесията за него приключи предсрочно, лишавайки Ред Бул от възможност за събиране на информация за това как работят промените по RB19.

В 11-ата минута, точно преди подновяването на сесията след червения флаг заради катастрофата на Перес, заваля, първо слабо, но след това по-слабо. Пилотите се опитаха първо да карат със сликове, но почнаха бързо да се въртят по завоите, а след това дъждът отслабна и пак се засили, като последваха опити за обиколки с гуми интермедия, които обаче също бяха неуспешни.

15 минути преди края на сесията катастрофира и Карлос Сайнц, който се завъртя на мократа писта на излизането от завой №3, където пилотите минаваха през малка рекичка и при излизането си от трасето удари колата в ляво след завъртането. Сесията пак беше спряна, но испанецът успя да докара колата си до бокса, тъй като нямаше сериозни поражения.

В последните минути на тренировката спря да вали и пилотите най-после започнаха да записват бързи обиколки, като на върха на класирането завърши Джордж Ръсел с Мерцедес с време 1.38,795 минути. Миналата година Ръсел спечели квалификацията в Унгария.

Втори остана Оскар Пиастри с Макларън с 1.39,906 минути, който беше първият пилот, който успя да слезе под 1.40 минути за обиколка на мократа писта.

Една трета от пилотите изобщо не записаха времена в първата тренировка в Унгария, като сред тях се оказаха Макс Верстапен, Люис Хамилтън и двамата пилоти на Алпин Естебан Окон и Пиер Гасли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация