Лятната подготовка на Ливърпул започна с голово шоу срещу германци

23:18
Лятната подготовка на Ливърпул започна с голово шоу срещу германци

Ливърпул спечели първата си контрола от предсезонната подготовка. Отборът на Юрген Клоп победи Карлсруе с 4:2 като гост. Доминик Собослай и Алексис Мак Алистър направиха дебют с червената фланелка. Унгарецът излезе като титуляр и играя до края на първото полувреме, а аржентинецът бе на терена през втората част.

Дарвин Нунес откри резултата още в третата минута, а Ларс Щиндел изравни в 39-ата минута. Себастиан Юнг изведе домакините напред в началото на втората част. Коди Гакпо изравни в 69-ата минута, а Диого Жота се разписа на два пъти в добавеното време.

Капитанът на “червените” Джордан Хендерсън не бе в групата за мача, като той е на крачка от преминаване в с Ал-Етифак от Саудитска Арабия. Двете нови попълнения обаче бяха на линия. Доминик Собослай бе в стартовия състав, а Алексис Мак Алистър започна срещата на пейката на пейката. Алисон също не е в групата, тъй като има лек проблем и Юрген Клоп реши да не рискува с включването му.

Ливърпул стартира на високо темпо и още в третата минута стигна до гол. Нунес бе изведен зад защитата. Той реши да подава вместо да стреля, но подаването му към Салах не беше добро. Египтянинът обаче успя да му върне топката и новата деветка на “червените” прати топката в мрежата. Малко по-късно гостите отново преодоляха вратаря на Карлсруе след удар с глава на Ван Дайк, но попадението не бе зачетено поради фал на бранителя.

Мърсисайдци владееха топката в големи периоди, но домакините постепенно започнаха да се чувстват по-комфортно и успяха да организират 2-3 атаки. В 20-ата минута стражът на Ливърпул Келъхър трябваше да се намесва, след като центриране на Щиндъл бе отклонено и топката отиваше към мрежата.

Постепенно домакините започнаха да създават някои проблеми на съперника, въпреки че атаките на Ливърпул носеха опасност. Удари на Салах и Робъртсън не намериха целта. В 39-ата минута Карлсруе изравни след великолепно изпълнение на Щиндъл. След центриране към него на границата на наказателното поле той отправи блестящо воле, което завърши в мрежата. Малко преди почивката Нунес имаше възможност отново да изведе “червените” след центриране на Александър-Арнолд.

Клоп направи 11 промени на почивката и Ливърпул излезе с напълно променен състав, част от който беше Мак Алистър, който направи своя дебют. Втората част обаче не започна добре за мърсисайдци, тъй като те допуснаха нов гол в 50-ата минута. Щиндъл изведе Юнг отдясно, той напредна и с мощен удар направи резултата 2:1. Гостите бързо можеха да отговорят, но вратарят на Карлсруе отрази удар с глава на Матип.

Новото попълнение Алексис Мак Алистър се включи активно. Първо негов удар мина над вратата, а след това той открадна една топка и изведе Сканлон, чийто изстрел бе отразен от стража на домакините. Тимът на Клоп стигна до изравняване в 69-ата минута. Жота отклони центриране на Гомес към Гакпо, който се завъртя и прати топката в мрежата.

Ливърпул доминираше през втората част и към края търсеше нов гол. Нова комбинация между Жота и Гакпо не доведе до нов гол, тъй като вратарят се намеси. Последваха добри минути за домакините, но в самия край мърсисайдци стигнаха до победата. Жота отбеляза два гола в рамките на минута в добавеното време. Първо той получи топката от Гакпо, разходи се през защитата на съперника и преодоля вратаря. Веднага след това той бе изведен от Мак Алистър и отново бе ефективен пред гола.

\

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация