Бакеро започна с победа престоя си начело на Славия (видео)

22:56
Бакеро започна с победа престоя си начело на Славия (видео)

Славия ознаменува официалния дебют на новия си старши треньор Хосе Мария Бакеро с успех на старта на новия сезон в efbet Лига. "Белите" стигнаха до минимална победа с 1:0 в гостуването си на завърналия се в елита Етър.

Единственото попадение в срещата бе дело на капитана на столичани Галин Иванов, който се разписа в 43-ата минута. Неговият гол се оказа достатъчен на отбора да спечели трите точки на стадион "Ивайло".

"Болярите" също показаха добър футбол, но футболистите на Емануел Луканов не бяха докрай концентрирани в завършващата фаза и не успяха да материализират създадените положения пред вратата на противника.

В следващия кръг Етър гостува на шампиона Лудогорец, а за Славия предстои нова визита - този път на Ботев (Враца).

Началото на мача беше равностойно, а в 10-ата минута пред домакините се откри отлична възможност да поведат в резултата. Илкер Будинов получи страхотно извеждащо подаване по десния фланг и от своя страна центрира към наказателното поле, където Мартин Тошев засече топката от движение, но Николай Кръстев се отличи с брилянтна намеса.

Малко след това "болярите" организираха ново добро нападение отдясно, а този път Владислав Найденов не успя да намери очертанията на вратата от чиста позиция.

И в следващите минути футболистите на Емануел Луканов бяха по-активните на терена, но така и не успяха да стигнат до нова опасност пред стража на Славия.

В 36-ата минута "белите" изявиха сериозни претенции за дузпа, след като Тони Тасев падна в наказателното поле след съприкосновение с вратаря Мартин Величков. Валентин Железов остана безмълвен, а ВАР арбитрите потвърдиха, че няма основание за отсъждане на 11-метров наказателен удар.

В края на първата част гостите откриха резултата. Играчите на Хосе Мария Бакеро организираха светкавична контраатака, която завърши с перфектно подаване на Тони Тасев към Галин Иванов, а капитанът на Славия я изпрати в мрежата зад Величков с помощта на дясната греда. Ситуацията бе преразгледана първо за нарушение срещу Мартин Тошев, както и за засада на Йон Бакеро в хода на нападението, но съдиите не видяха нищо нередно и голът бе зачетен - 0:1.

Дълбоко в добавеното време Мартин Моран можеше да възстанови равенството, но изстрелът му с глава профуча покрай целта.

Първото положение след почивката бе за домакините в 48-ата минута, когато Мартин Тошев стреля право в ръцете на Николай Кръстев.

Малко преди да измине час игра от началото на срещата влезлият от резервната скамейка Шахредин Букхолда отправи удар, който обаче бе твърде лек и не затрудни стража на гостите.

В 68-ата минута Ерол Дост се отличи със страхотни индивидуални действия по дясното крило, след което навлезе в наказателното поле и шутира по диагонала, но кълбото премина на сантиметри от гредата.

4 минути по-късно Велко Йеленкович засече центриране на Иван Минчев от фал, но изстрелът му от близко разстояние срещна горната греда. До края на срещата домакините се втурнаха в търсене на изравнителен гол, но това отвори празни пространства за играчите в бяло.

В първата минута от добавеното време Мартин Тошев получи топката в наказателното поле на противника, но не успя да отправи качествен удар и Кръстев улови без проблем. Малко по-късно вратарят на "белите" отрази още един изстрел на играч на "виолетовите", с което подпечата успеха на Славия.

ЕТЪР 0:1 СЛАВИЯ

0:1 Галин Иванов 43'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация