Ботев и Локомотив не можаха да излъчат победител в дербито на Пловдив (видео)

20:35
Ботев и Локомотив не можаха да излъчат победител в дербито на Пловдив (видео)

Отборите на Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив завършиха наравно 1:1 в дербито на Пловдив. Срещата беше от първия кръг на сезон 2023/24 в efbet Лига. Мартин Секулич (12) беше точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Динко Хоркаш срещу нападателя. Пиер Зебли (77) възстанови равенството с безпощаден удар. Двата тима показаха много добър футбол въпреки горещото време. Феновете станаха свидетели на отворен мач, в който атаки и положения имаше пред двете врати. Така във второ поредно пловдивско дерби Локомотив и Ботев не излъчват победител. Последното такова бе в Коматево през месец март и двата тима завършиха наравно 1:1. На стадиона на "смърфовете" нямаше гостуваща агитка след подписано споразумение между двата клуба. Същата ще бъде ситуацията и когато по-късно през кампанията "канарчетата" приемат "черно-белите" на стадион "Христо Ботев".

За Локомотив на резервната скамейка остана завърналият се Георги Минчев, който се появи в игра в началото на второто полувреме. Тримата в нападение за "смърфовете" бяха Бабакар Дион, Джовани и Димитър Илиев. Зад тях пък действаше Евандро. С капитанската лента за Ботев излезе юношата на отбора Станислав Работов. Атаката на тима пък беще водена от Мартин Секулич, който направи много силна подготовка под ръководството на наставника Станислав Генчев. 

Още във втората минута на мача Ботев погледна към вратата на Локомотив. Джеймс Ето'о опита да прехвърли стража Динко Хоркаш с шут от далечна дистанция, но опитът му беше доста несполучлив. Локомотив обаче наложи домакински натиск и пресира сериозно защитата на гостите. В 4-ата минута топката стигна до Джовани, който центрира към втора греда, а там Мартин Паскалев с глава стреля. Топката обаче кацна върху мрежата. 

В 10-ата минута Думбуя и Ето'о разиграха триково в центъра на терена. Последният центрира веднага в наказателното поле, където топката беше атакувана от Мартин Секулич. Динко Хоркаш излезе неразчетено и вместо да играе с топката, заби юмрук в главата на нападателя, а веднага след това последва и съдийски сигнал за дузпа. 

Зад топката застана потърпевшият Секулич, който стреля безпощадно в ъгъла, в който и Хоркаш се хвърли. Стражът обаче не успя да се намеси и Ботев поведе в резултата. 

Изнервени от случващото се, феновете в трибуна "Бесика" започнаха да хвърлят бутилки с вода по вратаря Хидайет Ханкич. Наложи се главният съдия да прекъсне срещата за момент, а капитанът Димитър Илиев да помоли ултрасите да не хвърлят предмети. 

Ботев бързо можеше да стигне до втори гол, но ударът на Красиан Колев срещна гредата. Халфът подаде зад гърба на защитата към Секулич, който излезе срещу Хоркаш, но вратарят затвори ъгъла и парира шута. Топката попадна в Колев, който стреля силно, но ударът му се отби в гредата и излезе в аут.

В 28-ата минута Джовани остави на място Николай Минков със залъгващо движение. Бразилецът видя свободния на дъгата на наказателното поле Христо Иванов. Полузащитникът стреля от движение, но ударът му беше насочен право във вратаря. 

В 36-ата минута Локомотив организира много добра атака, при която Христо Иванов върна към Димитър Илиев на границата на наказателното поле. Капитанът на "смърфовете" залъга, че ще стреля, но вместо това подаде към свободния до него Евандро. Бразилецът отправи силен удар, при който Хидайет Ханкич предотврати сигурен гол във вратата си с чудесен плонж. 

Секунди по-късно вратарят на Ботев отново показа класа. Ангел Лясков направи нещо средно между удар и центриране по земя. В купа от футболисти Мартин Паскалев постави своя крак на пътя на топката и отклони към вратата, но Ханкич заключи вратата си.

Последва нова порция хвърлени бутилки с вода по вратаря, който изнерви феновете в "Бесика" с това, че изпълняваше бавно изпълненията си на аут. Натискът на Локомотив се засили и солова акция на Бабакар Дион завърши с удар по земята, но право в Ханкич. 

В добавеното време Ханкич улови слаб удар на Джовани. В 53-ата минута Янис Карабельов пропиля златен шанс да удвои преднината на Ботев. Халфът пресира агресивно Мартин Паскалев и успя да отнеме топката от защитника. Карабельов излезе сам срещу Хоркаш, но стреля в него. Секунди по-късно хърватинът отрази коварен шут на Красиан Колев, насочен в далечния ъгъл на вратата. 

В 61-вата минута влезлият току-що на терена Алфа Конте получи топката от Христо Иванов в наказателното поле. Последва мигновен удар, който спря от външната страна на страничната мрежа. Три минути по-късно Ангел Лясков влезе остро в наказателното поле, излъга двама защитници и стреля, но и неговият удар излезе в аут. В 68-ата минута Ханкич трябваше да се намесва след слаб удар на Димитър Илиев. 

Феновете на Локомотив в трибуна "Бесика" запалиха знамена и тениски на Ботев, докато техните любимци се опитваха да преодолеят добре наредения тим на "канарчетата". 

Това се случи в 77-ата минута, в която Пиер Зебли накара всички на стадион "Локомотив" да станат на крака. Халфът получи топката малко преди наказателното поле, пое добре и отправи мощен удар, при който топката описа коварна парабола и Хидайет Ханкич не реагира. 

В четвъртата минута на добавеното време Уме Емануел пропусна да смълчи всички на "Лаута". Той се справи с Ангел Лясков на границата на наказателното поле, но стреля покрай вратата. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация