Официално: Арсенал превърна Деклан Райс в най-скъпия английски футболист в историята

19:24
Официално: Арсенал превърна Деклан Райс в най-скъпия английски футболист в историята

От Арсенал официално обявиха привличането на халфа Деклан Райс, който пристига от Уест Хям за общата сума от 105 млн. паунда. Така той се превръща в най-скъпия английски футболист в историята, най-скъпия входящ трансфер на “артилеристите”, най-скъпата продажба на “чуковете” и най-скъпия трансфериран играч между два клуба от Премиър лийг.

Арсенал определи договора с английския национал само като дългосрочен, но според информациите той е до лятото на 2028 година. Райс е избрал да играе в новия си отбор с номер 41. 24-годишния играч, който е преминал и през академията на Челси, прекара 10 години при “чуковете”. В първия им състав той изигра 245 мача с 15 гола и 13 асистенции. Върха на кариерата му в Уест Хям беше спечеленият през миналия сезон трофей в Лигата на конференциите, който той вдигна като капитан.

Спортният директор Еду приветства привличането на Райс, който е третото ново попълнение на лондончани след Кай Хавертц и Юриен Тимбер. “Деклан е играч с фантастични умения и доказана статистика на клубно и международно ниво. Работата по този трансфер беше в резултат на огромни отборни усилия с ясен план, така че сме много радостни, че Деклан се присъединява към нас. Деклан е висококачествен млад играч с международен опит, като той ще добави сила в нашия състав, пасвайки толкова добре в стратегията да се съревноваваме с млади и талантливи играчи в центъра на нашия клуб. Чудесно е, че Деклан идва при Микел, нашите треньори и новите си съотборници в подходящ момент преди новия сезон”, заяви той пред клубния сайт.

Мениджърът Микел Артета също не спести похвали за полузащитника, който има 43 мача и 3 попадения с фланелката на “трите лъва”. “Наистина се радваме, че Деклан идва при нас. Той е играч с огромни качества, който играе на високо ниво в Премиър лийг и Англия от няколко сезона насам. Деклан несъмнено ще донесе със себе си качество в клуба и е изключителен талант, който има потенциала да бъде много успешен тук. Деклан има страхотен опит в Премиър лийг на едва 24 години. Той беше капитан на доста добър състав на Уест Хям и както всички ние видяхме вдигна европейски трофей. Отговорността и ролята, които пое, бяха много впечатляващи, така че сме наистина развълнувани, че той се присъедини към нас”, коментира той.

Любопитното е, че клубната телевизия обяви привличането на Райс не само с традиционното видео на играча с фланелката на тима, но и със специален музикален клип, в който се пее “Rice, Rice, Baby” като опит за забавен кавър на популярния хит на Vanilla Ice от края на миналия век.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация