Начало в стил "Любимец от 2013" за шампиона на България

23:01
Начало в стил "Любимец от 2013" за шампиона на България

Абсолютният дебютант Крумовград хвърли бомбата в елита, след като тотално надигра и напълно заслужено победи с 3:1 Лудогорец в мач от първия кръг на efbet Лига. Божидар Кацаров откри резултата в 6-ата минута, а в 17-ата Александър Колев удвои. Доминик Янков върна един гол в 39-ата минута, но в 68-ата Мартин Сораков отбеляза още веднъж в полза на домакините.

Поражението бе второ поредно от началото на сезона. Преди няколко дни разградчани демонстрираха същата продукция и в първия мач от първия предварителен кръг на ШЛ срещу Балкани в Косово, когато загубиха с 0:2.

Новакът в елита приема разградчани на базата на Ботев (Пловдив) в "Коматево". Сред 11-те на Крумовград попадат само нови попълнения и нито един състезател, от тези, които извоюваха промоция за елита.

Лудогорец пък излиза с изцяло нов титулярен състав в сравнение с този, който започна преди няколко дни срещу Балкани в Косово. 

Лудогорец можеше да открие резултата още преди да са изтекли 120 секунди. Йорданов, който стартира като ляв бек, влезе навътре пред наказателното поле на домакините и изведе отлично Янков сам срещу Георгиев. Халфът на "орлите" обаче не успя да преодолее стража на Крумовград, който изби в корнер.

Новаците отговориха подобаващо в 6-ата минута. Тогава те спечелиха корнер. Юсеин центрира в наказателното поле, а Кацаров се възползва от огромните проблеми на Лудогорец при играта в отбрана и с крак вкара в долния десен ъгъл на Слуга.

Шокът за шампионите стана пълен, когато в 17-ата минута отбраната отново се пропука. Юсеин овладя отдясно, намери начин да центрира отлично към Колев, въпреки че бе придружаван от трима противникови състезатели, а таранът на "сините" без проблем отбеляза за 2:0.

Малко по-късно Пипа отправи добър шут, но Георгиев отрази.

В 35-ата минута Крумовград пропусна да покачи на 3:0. Младият футболист се възползва от груба грешка на Пипа, нахлу в наказателното поле и стреля, но над вратата.

Четири минути по-късно Лудогорец върна едно попадение. Това стори Доминик Янков, който реализира след страхотен фалцов изстрел с десния крак от двайсетина метра, който не остави шанс на Георгиев.

До края на полувремето разградчани пробваха някакъв натиск, но то не се оказа ползотворен. Единствената по-добра ситуация се откри в заключителните секунди на частта, когато два последователни шута се спряха в телата на играчи в синьо.

Лудогорец започна далеч по-активно второто полувреме и в рамките на 120 секунди отправи два удара. Първо Янков не завърши по най-добрия начин опасен пробив на Хайстер отляво, а малко по-късно Делев шутира от 20 метра над напречната греда.

В 49-ата минута разградчани разиграха ефектно с едно докосване в наказателното поле на противника, Десподов центрира отдясно, Хайстер изпревари съперник и стреля, но в аут.

След час игра Видал отправи удар от малък ъгъл, а Георгиев изби.

Постепенно натискът на Лудогорец стихна, а Слуга бързо го охлади с изключително груба грешка, която доведе до трети гол за Крумовград. Вратарят на разградчани излезе извън наказателното си поле, за да изрита напред топката, но я прати в гърба на противников футболист. След рикошета се получи извеждащ пас на празна врата към Сораков и резервата на крумовградчани без проблем покачи на 3:1.

В 75-ата минута за пореден път се видя липсата на класа при футболистите на Лудогорец. Първо Янков не успя да вкара фронтално от 7-8 метра, тъй като ударът му бе спасен от Георгиев, а при добавката на Делев от метър последва изстрел в тъч.

Малко след това Делев се представи далеч по-добре, когато овладя на гърди и отправи добър удар в близкия ъгъл на Георгиев, но вратарят отново бе на точното място и изби в корнер.

В 92-ата минута Георгиев се отличи с ново блестящо спасяване след удар с глава на Хайстер. В ответната атака Сораков се откъсна сам срещу Слуга и шутира, но уцели главата на вратаря.

КРУМОВГРАД - ЛУДОГОРЕЦ 3:1

1:0 Божидар Кацаров 6'
2:0 Александър Колев 17'
2:1 Доминик Янков 39'
3:1 Мартин Сораков 68'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация