Румънски клуб иска Филип Кръстев

19:59
Румънски клуб иска Филип Кръстев

Един от най-стабилните във финансово отношение румънски отбори Университатя Крайова е отправил официална оферта, за да вземе под наем Филип Кръстев от Сити Футбол Груп, съобщава вестник fanatik.ro.

"Плеймейкърът игра също под наем през последните година и половина в България с екипа на Левски, а сега тимът от региона Олтения се опитва да изгради състав, който да се пребори за шампионската титла", пише още изданието. Техен първи избор е бил Александру Чикълдъу – 26-годишен плеймейкър, който е собственост на турския Галатасарай, но няма как да дойде под наем на стадион Йон Облеменко. Един от собствениците на клуба от Крайова – Михай Ротару, потвърди, че точно това е профилът, който се резглежда.

"Търсим един играч, да кажем профила на Чикълдъу. Вече направихме оферта, но играчът не е от Румъния. Чакаме отговора", казва Михай Ротару вчера, цитиран от изданието. Fanatik.ro съобщава, че офертата на румънците е за наем с опция за откупуване, като се чака отговор на корпорацията, чието лице е Манчестър Сити.

Те правят и кратък анализ на нивото на Кръстев, като обясняват как е една от надеждите в България за възраждането на националния отбор, само на 21 години. Солидното развитие в родния Славия изстреля Филип Кръстев в полезрението на Манчестър Сити, но и на Лестър през 2020-а. Халфът постигна споразумение с шампионите на Висшата лига, като трансферът на талантливия футболист бе реализиран за 2,3 милиона евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация