Мексико и Панама ще спорят на финала на "Голд Къп"

08:24
Мексико и Панама ще спорят на финала на "Голд Къп"

Мексико и Панама се класираха за финала на "Голд Къп". Мксиканците се наложиха с 3:0 над Ямайка, а в другия полуфинал Панама елиминира САЩ след изпълнение на дузпи. Двубоят за титлата ще се състои на 16 юли в Ингълууд.


Ямайка нямаше загуба от началото на турнира, но срещу "ацтеките" получи гол още във 2-ата минута, дело на Хенри Мартин, и до края така и не успя да отговори подобаващо. Мексиканците контролираха случващото се на терена и в 30-ата минута удвоиха аванса си чрез Луис Чавес. Точка на спора сложи резервата Роберто Алварадо в последните секунди.


Много повече интрига имаше в сблъсъка между САЩ и Панама. И двата тима създадоха доста положения в редовното време, но гол така и не падна. Две попадения на панамците бяха отменени заради засади, но в продълженията Иван Андерсон откри резултата след асистенция на Адалберто Караския. САЩ обаче изравни в 105-ата минута с точен изстрел на Хесус Ферейра.


За разлика от четвъртфиналите срещу Канада, този път "янките" се провалиха при дузпите. Пропуски направиха голмайсторът Ферейра и Кристиан Ролдан. За Панама от бялата точка не се разписа единствено Кристиан Мартинес. По този начин Панама се класира за финала на "Голд Къп" за първи път от 2013 година.


Любопитното е, че решаващата дузпа за Панама реализира Адалберто Караския, който играе в Мейджър Лийг Сокър за Хюстън Динамо. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация