ЦСКА 1948 победи с 2:0 Арис в контролна среща, играна в Гърция

20:42
ЦСКА 1948 победи с 2:0 Арис в контролна среща, играна в Гърция

ЦСКА 1948 записа победа с 2:0 над Арис в контролна среща, проведена в Гърция. Това бе последна проверка за тима на Атанас Рибарски, който другата седмица стартира в efbet Лига с гостуване на “Герена” на Левски. Иначе днес “червените” и гръцкият тим изиграха сравнително равностоен мач, но силни 15 минути в началото на второто полувреме направиха разликата в срещата. Първо Стоян Стоичков откри (48’), а след това Георги Русев завърши перфектна контраатака (59’). Дебют за ЦСКА 1948 направи новото попълнение Талис, който игра през първите 45 минути.

Двубоят започна спокойно, като до 15-ата минута почти липсваха интересни ситуации. В 10-ата Елитон сбърка, което позволи на Грей да му отнеме и да центрира в наказателното поле на “червените”, но там никой не успя да засече. В 16-ата минута Георги Русев центрира по земя в наказателното поле, а там Вутов засече, но в аут. Малко по-късно Арис отговори с удар от дистанция, който обаче излезе в аут.

В 20-ата минута Талис получи добре и пусна подаване по земя към точката за изпълнение на дузпа. Там Русев засече от движение, но прати топката високо над напречната греда.

Последва почивка за вода, а след нея Арис натисна българския тим и организира все повече атаки. В 37-ата минута Палма центрира меко, а Елитон отново сбърка, като не успя да изчисти. Така топката попадна в краката на Саверио, който от чиста позиция стреля, но Ганев изби.

До края на полувремето интересни положения нямаше, като единствено на два пъти футболисти на гръцкия тим обстрелваха вратата на Ганев, но вратарят улови без проблем. В последните минути на полувремето Чочев притесни треньорския щаб, след като се сблъска с противник и видимо изпитваше болка. Все пак той довърши първото полувреме, но не бе в оптимално състояние.

На почивката Атанас Рибарски направи доста промени в своя състав, които дадоха бързо резултат. Само 3 минути след началото на второто полувреме “червените” успяха да открият резултата след натиск. Стоян Стоичков се възползва от грешка на защитник на Арис и отне топката в близост до наказателното поле на гърците. Младият халф напредна и малко пред границата на пеналтерията стреля. Ударът му не изглеждаше толкова силен и неспасяем, но все пак вратарят на “жълтите” не се справи и така топката попадна в мрежата на солунския тим.

В 59-ата минута контраатака като по учебник донесе втори гол на ЦСКА 1948. След няколко положения пред вратата на Наумов Пишчевич успя да отнеме и да подаде на Рапнуи. Той от своя страна се понесе по фланга и нахлу в наказателното поле на Арис. Там пусна подаване по земя към центъра на пеналтерията, където Георги Русев без проблем засече и прокара топката във вратата на гърците - 2:0.

В следващите минути Арис натисна своя противник и стигна до няколко опасни положения. Първо Джурасей стреля от границата на пеналтерията, но се стигна до рикошет, който изкара топката извън рамките на вратата. Малко по-късно Наумов направи хубаво спасяване, след като Панагидис засече центриране с глава и от близка дистанция обстрелва вратата на ЦСКА 1948

До края на двубоя повече интересни положения нямаше и така родният отбор записа втора победа в летните си контроли контролите. Преди това "червените" направиха равен 1:1 с Марибор, победиха с 3:1 Сепси и последваха две загуби - 2:3 от Динамо (Загреб) и 0:1 от Панатинайкос.

АРИС 0:2 ЦСКА 1948

0:1 Стоян Стоичков 48'
0:2 Георги Русев 59'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация