"Марка": Саудитски клуб е подготвил умопомрачителна оферта за Диего Симеоне

20:44
"Марка": Саудитски клуб е подготвил умопомрачителна оферта за Диего Симеоне

Диего Симеоне е поредното голямо име от европейския футбол, което може да бъде изкушено от преминаване в Саудитска Арабия. Според “Марка” от Ал Ахли Джеда готвят главозамайваща оферта за треньора на Атлетико Мадрид.

Симеоне навлиза в последните 11 месеца от договора си с “дюшекчиите”, като все още не е удължил контракта си с клуба. Именно това искат да използват и от Ал-Ахли, като все още не е известно какво ще бъде предложението на арабите към аржентинеца, но то със сигурност ще бъде много солидно от финансова гледна точка.

Диего Симеоне е най-скъпоплатеният футболен треньор в света в момента, като получава месечна заплата в размер на около 2.7 млн. евро. Това възнаграждение обаче едва ли ще е проблем за богатите саудитски отбори и по-конкретно за Ал-Ахли.

От Атлетико Мадрид пък продължават да се надяват, че ще убедят емблематичния 53-годишен наставник да продължи договора си с клуба, като се очаква в близките месеци да му бъде предложен нов контракт.

Ал Ахли вече привлече Роберто Фирмино и Едуар Менди, а се говори, че клубът иска да подпише още с Рияд Марез, Алваро Мората и Садио Мане. Друго известно име като Стивън Джерард пък стана треньор на друг саудитски тим - Ал Итифак.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация