Георги Миланов се завръща в Левски

05:24
Георги Миланов се завръща в Левски

Георги Миланов отново ще играе в Левски! Вчера халфът проведе финална среща с мажоритарния собственик на сините Наско Сираков и е постигнал договорка отново да облече екипа на столичани. Все още не е ясно кога ще бъде обявен първият входящ трансфер на „Герена“, както и датата, на която 31-годишният футболист ще започне тренировки с тима. Много е вероятно той да стартира занимания след прибирането на отбора в София през следващата седмица, но не е изключено да се присъедини към тима и в Правец.

В началото на седмицата, лично Наско Сираков се е заел с преговорите за завръщането на Георги Миланов в Левски. Халфът е силно желан от новия треньор Николай Костов. Специалистът вече призна, че се нуждае от опитен футболист в средата на терена, а 31-годишният играч е именно такъв. Костов не може да разчита на толкова креативен халф след напускането и на Филип Кръстев. Плюс за наставника ще бъде и фактът, че бившият национал няма да има нужда от никаква адаптация. Интерес към Миланов имаше от страна на клуб от ОАЕ, но халфът е решил да се завърне на „Герена“, като ще получава по-ниска заплата от тази, която взимаше при предишния си престой.

Появиха се информации, че Хебър изкушава футболиста с високо възнаграждение, но той е бил категоричен, че в България ще играе само в Левски. Той не крие симпатиите си към "сините" и е благодарен на клуба. Миланов възроди кариерата си под ръководството на Станимир Стоилов и бе в основата на отстраняването на ПАОК в Лигата на конференциите, а след това и при спечелването на Купата на България с победа над ЦСКА с 1:0 на „Васил Левски“.

31-годишният футболист носи екипа на "сините" в продължение на година и половина, изигравайки 52 мача във всички турнири, в които отбеляза осем попадения, а през зимата бе трансфериран в Ал Дафра. В договора му имаше клауза, която гласеше, че при изпадане на тима от елита, то той се прекратява автоматично и играчът става свободен агент. Така се и случи. За завръщането на Миланов в Левски говори и най-опитният играч на сините и близък приятел на Георги – Ивелин Попов. „Чувам се с него всеки ден. Доколкото знам, ще има разговори с президента и се надявам да се завърне. Знаете, че той е левскар и съм убеден, че ако не си намери отбор в чужбина, няма да играе за друг тим в България и ще се върне в Левски“, бяха думите на Попето. След края на сезона в ОАЕ Миланов бе на трибуните на националния стадион „Васил Левски“ за последното дерби с ЦСКА (0:2) и дори бе облечен с новата екипировка на сините. Откакто стана свободен агент, халфът се подготвя индивидуално, като част от тренировките му преминаха край българското Черноморие.

В момента от „Герена“ не могат да си позволят да плащат трансферни суми. Това е и причината засега да са пасивни по привличането на нови. Нещата могат да се променят при изходяща сделка. Най-сериозни апетити има към Андриан Краев, който изигра силен сезон със синия екип. Интерес има още и за Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Уелтон. Наскоро се завъртяха имената на атакуващите футболисти Мадс Санде, Тиери Гейл и Александру Тудорие, но за момента няма индикации, че някой от тях ще дойде на „Герена“. Единствено румънският национал е със статут на свободен агент.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация