Официално: Нюкасъл превърна Сандро Тонали в най-скъпия италиански футболист в историята

18:21
Официално: Нюкасъл превърна Сандро Тонали в най-скъпия италиански футболист в историята

Сандро Тонали официално е играч на Нюкасъл Юнайтед. Трансферът, за който „свраките“ и Милан се споразумяха още преди десетина дни, бе обявен на сайта на английския клуб. Нюкасъл не разкрива финансовите параметри по сделката, но според Фабрицио Романо тя е на стойност 70 милиона евро с бонусите. Милан освен това ще получи 10% от евентуална бъдещета продажба на халфа. Договорът на играча е до лятото на 2028 година.

Продажбата е рекордна за Милан, като освен това Тонали става най-скъпият италиански футболист в историята.

„Първо, бих искал да благодаря на Нюкасъл, защото клубът ми осигурява огромна възможност в моята кариера. Искам да се отблагодаря на терена, давайки всичко от себе си, както винаги съм правил. Вълнувам се от това, че ще играя на „Сейнт Джеймсис Парк“. Нямам търпение да усетя топлото посрещане на феновете“, заяви Тонали.

"Щастлив съм да приветствам Сандро в Нюкасъл. Той е изключителен талант и има манталитета, физиката и техническите качества, за да бъде страхотно попълнение за нас. На 23 години Сандро вече има богат опит като ключов играч в едно от най-добрите европейски първенства и в Шампионската лига, както и като национал на страната си. Той също така има възможността и потенциала да расте и да се развива с нас и аз съм развълнуван, че идва в нашия отбор преди един вълнуващ сезон, който ни очаква“, добави мениджърът на Нюкасъл Еди Хау.

Тонали започва кариерата си в Бреша, с който печели промоция в Серия „А“, а от 2020 година е част от Милан, където първоначално е привлечен под наем, а след това и за постоянно. Той напуска любимия си клуб със 130 мача с "червено-черния" екип. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация