Катержина Синякова е новата шампионка на турнира в Бад Хомбург

22:15
Катержина Синякова е новата шампионка на турнира в Бад Хомбург

Катержина Синякова стана шампионка на турнира по тенис на трева в Бад Хомбург (Германия) от сериите УТА 250 с награден фонд от 259 303 хиляди долара. На финала чехкинята победи италианката Лучия Бронзети с 6:2, 7:6(5) за 96 минути и завоюва четвърти трофей в кариерата си. 

Синякова даде само два гейма на съперничката си в първия сет, а в началото на втория срещата беше прекъсната заради дъжд. 

Победата беше отличен край на седмицата за номер 1 на двойки в световната ранглиста, която игра едва третия си турнир, след като се възстанови от контузия на китката. 

Синякова е под номер 52 на сингъл и нямаше победа от турнира в Индиън Уелс насам. В Маями тя получи контузия на дясната китка в първия кръг срещу Клеър Лиу и не игра до "Ролан Гарос". 

Единственото колебание на Синякова дойде, когато тя сервираше за победата при 6:2, 5:3. Чехкинята допусна две двойни и две непредизвикани грешки, за да загуби подаването си. В тайбрека обаче тя поведе с 6:2, Бронзети спаси три мачбола, но със 7:5 Синякова затвори срещата и взе първата си титла на трева. Тя завърши двубоя с 16 печеливши удара и с 27 непредизвикани грешки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация