Стана ясно какво ще е предложението на Сакраменто към Везенков

15:09
Стана ясно какво ще е предложението на Сакраменто към Везенков

Отборът на Сакраменто Кингс се сдоби с няколко нови попълнения за новия сезон, но все още няма никакви индикации за договорка между тима от НБА и българския национал Александър Везенков. Единственото ясно всъщност е сумата, която може да бъде отделена за най-добрия български баскетболист. 

След оставането на Трей Лайлс в Сакраменто с нов договор за 2 години на стойност 16 млн. долара, за Спортист №1 на България остават 7.7 млн. долара. 

Както е известно, около 50% от сумата по договора са данъците, които Везенков ще трябва да плати в САЩ, а също така той трябва да заплати и около 750 000 евро на клубния си тим Олимпиакос през първата година на своя престой зад океана. Като след всичко сумата, която той ще получи през първата година е около 2.7 млн. евро. 

Ръководството на Олимпиакос е твърдо решено да запази най-полезния играч в Евролигата в своя състав, като братята Панайотис и Йоргос Ангелопулос са готови да бръкнат и по-сериозно в джоба си. До момента в медийното пространство се завъртя слух за 2.5 млн. евро на сезон от гранда от Пирея, която може да набъбне драстично. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация