Официално: Тотнъм финализира сделката за Мадисън

06:55
Официално: Тотнъм финализира сделката за Мадисън

Тотнъм официално представи новото си попълнение Джеймс Мадисън. Халфът пристига при лондончани от Лестър срещу сумата от 40 милиона паунда и е подписал договор до 2028 година.


По-рано през деня Мадисън премина задължителните медицински прегледи, преди да сложи подписа си под договора си с "шпорите". Първоначално от Лестър искаха да получат 60 миилона за правата му, но в крайна сметка "лисиците", които изпаднаха от елита, се съгласиха да го пуснат срещу 40 милиона.


Интерес към 26-годишния играч имаше и от страна на Нюкасъл, но той предпочете предложението на Тотнъм. Така той стана третото попълнени на "шпорите" за лятото, след като те вече привлякоха официално Деян Кулушевски от Ювентус и вратаря Гилиелмо Викарио от Емполи.


Мадисън изкара пет сезона в Лестър след трансфера си от Норич през 2018 година. За това време той записа 203 мача за "лисиците", в които отбеляза 55 гола и направи 41 асистенции. Със синия екип той спечели ФА Къп през 2021 година и Суперкупата на Англия през 2022-ра. Освен това той е и национал на Англия с 3 мача за "трите лъва".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация