Вече е ясно кой ще е треньор на Меси в Интер Маями

06:51
Вече е ясно кой ще е треньор на Меси в Интер Маями

Интер Маями обяви името на новия си старши треньор, който ще води отбора през новия сезон в МЛС. Това е аржентинецът Херардо "Тата" Мартино, който заменя на поста временния наставник Хавиер Моралес, който бе начело на тима след уволнението на Фил Невил в началото на юни.

Роденият в Росарио специалист има богата визитка, като в последните години се подвизаваше по-често в ролята на национален селекционер. Доскоро той бе начело на Мексико, а преди това води и Аржентина и Парагвай. Мартино има и кратък престой в Барселона, а освен това е познато име и в САЩ, където бе начело на Атланта Юнайтед, с който спечели Купата на МЛС през 2018 година.

Сериозен плюс за наставника е, че вече се познава добре с новата звезда на Интер Маями Лионел Меси. Освен, че са родени в един и същи град, двамата работиха заедно първо в Барселона, а след това и в националния отбор на Аржентина.

"Много съм развълнуван да се присъединя към такъв голям клуб като Интер Маями и знам, че заедно можем да постигнем големи неща. Клубът притежава нужната инфраструктура, за да има голяма роля в региона и вярвам, че със здрава работа и отдаденост ще покорим върха", заяви Мартино.

"Тата е много уважавана фигура в нашия спорт, а постиженията му говорят сами за себе си. Вярваме, че с неговите успехи и знания той ще вдъхнови отбора и феновете ни и чакаме с нетърпение да видим какво ще е неговото влияния както на терена, така и извън него", коментира пък съсобственикът на Интер Дейвид Бекъм.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация