Свързват Адриан Краев с трансфер в Спарта Прага

06:44
Свързват Адриан Краев с трансфер в Спарта Прага

Информациите за изходящ трансфер на Андриан Краев не свършват. Халфът на "сините" е свързван с преминаване в чешкия шампион Спарта Прага. Грандът гласи българския национал за алтернатива на Ладислав Крейчи. Двамата са на по 24 години и в клуба искат да засилят конкуренцията в средата на терена, пишат медиите в Чехия.

В материалите се посочват предимствата на Краев в подвижността и играта с глава. В Спарта от 2020 година играе Мартин Минчев, който през миналата кампания имаше важна роля за спечелената от тима титла.

През минамата седмица на "Герена" е пристигнала оферта на стойност 1 милион евро за Андриан Краев. Не е изключено именно чешкият шампион да я е отправил. Интерес към българския национал има и от още няколко клуба от чужбина и не е изключено той да бъде продаден през лятото. Желанието обаче на треьнорския щаб на "сините" е това да се случи след края на участието на отбора в евротурнирите. Във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите столичани играят срещу победителя от двойката между Шкупи и Хегелман.

Междувременно ръководствтото на Левски вече е предложило нов договор на Краев. Така "сините" продължават с политиката да задържат за дълъг период най-перспективните си играчи. Халфът има договор за още една година, като интерес към него има и от полския Видзев, както и от Дания. През миналия сезон Краев изигра 30 шампионатни мача, в които вкара 2 гола. Наред с това дефанзивният полузащитник бе на терена в 2 срещи за купата, а игра и за Суперкупата, както и в 3 двубоя в евротурнирите. Силните му игри му осигуриха и повиквателна за националния отбор, като игра през всичките 90 минути при равенството 1:1 със Сърбия. Интерес от чужди клубове има още към Сундберг, Кордоба и Уелтон.

"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация