Успешно начало на летните контроли за ЦСКА

20:59
Успешно начало на летните контроли за ЦСКА

ЦСКА София надигра с 1:0 Ботошани в първата контрола на "червените" в Австрия. Серони си вкара автогол в шестата минута.

"Червените" излязоха за първи път с новите екипи, а сред титулярите място намалиха много момчета от школата на клуба като Жабов, Чорбаджийски, Бучков, Папазов и Дончев. След почивката се появиха още няколко състезатели от ДЮШ. 

Българският тим разигра ефектно още в първите минути чрез Линдсет, който на няколко пъти комбинира с част от своите съотборници с едно докосване, но в крайна сметка не се стигна до удар към румънската врата.

В 6-ата минута ЦСКА София поведе в резултата. Хайнц центрира от фал и Серони си вкара автогол след неразбирателство с вратаря.

След половин час игра Пилс се сблъска със свой съотборник и се наложи контролата да бъде прекъсната за около 4-5 минути, тъй като защитникът на Ботошани получи удар в главата и след оказана лекарска помощ напусна терена.

В 37-ата минута играч на румънците засече с глава центриране от корнер, но прати топката в аут. Пет минути след това Хайнц получи възможност да се възползва от слабо връщане към румънския страж и да се озове сам срещу празната врата, но предпочете да не атакува максимално топката, тъй като можеше да се получи единоборство.

В заключителните секунди на полувремето Голофка на два пъти излезе сам срещу Евтимов, но и в двете ситуации загуби битката с вратаря. Нападателят на Ботошани бе изведен с великолепни подавания от нашия сънародник Антони Иванов, който от дълги години играе в румънското първенство.

В хода на втората част наставникът на "червените" Саша Илич извърши множество промени. Един от играчите, който се появи след почивката, Шагоян, шутира в 68-ата минута, но в ръцете на румънския вратар.

В 89-ата минута играч на Ботошани излезе под ъгъл очи в очи с Орлинов, но новият вратар на "червените" го затвори добре и спаси. Само 120 секунди по-късно Камара остана непокрит на границата на малки пеналт след центриране от корнер, но не уцели добре топката с глава и пропусна отлична възможност за изравнителен гол.

Така ЦСКА тръгна с успех в предсезонните контроли, а след няколко дни на отбора му предстои проверка с швейцарския гранд Базел.

ЦСКА СОФИЯ - БОТОШАНИ 1:0

1:0 Серони 6' а.

Стартови състави:

ЦСКА СОФИЯ: 25. Евтимов, 4. Кох, 30. Бучков, 20. Дончев, 15. Вион, 7. Линдсет, 14. Хайнц, 16. Чорбаджийски, 24. Папазов, 18. Александров, 27. Жабов (Петров, Шопов, Антонов, Орлинов, Кареасо, Шагоян);

БОТОШАНИ: 12. Беган, 73. Илаш, 40. Пиус, 32. Серони, 30. Тиганасу, 8. Флореску, 4. Иванов, 9. Голофка, 77. Драгу, 7. Майлат, 10. Роман II;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация