Част от най-големите легенди на аржентинския футбол участваха в бенефиса на Рикелме

13:13
Част от най-големите легенди на аржентинския футбол участваха в бенефиса на Рикелме

Бившият аржентински национал Хуан Роман Рикелме изигра прощалния си мач с екипа на Бока Хуниорс. Бенефисът на един от идолите на “Ла Бомбонера” се състоя цели 9 години след отказването му от футбола. Над 50 000 фенове изпълниха трибуните на митичния стадион, за да се насладят на спектакъла, в който легендите на Бока се наложиха с 5:3 над звездната селекция на Аржентина, водена от Лионел Меси. 

Само преди 24 часа Меси взе участие в друг бенефис - този на Макси Родригес в родния си Росарио. Днес той получи изключително топло посрещане на “Ла Бомбонера” и дори се просълзи, докато феновете скандираха името му. 

След зрелищния мач Рикелме застана в центъра на терена и взе микрофона, за да благодари на всички, които го уважиха с присъствието си. 

“Футболът ми даде всички в живота. Благодарение на него купих къща на майка ми. Случиха ми се мнго неща и имах късмета да играя с най-великия, с този, за когото мечтаех като дете - Диего Марадона”, заяви развълнуваният Рикелме и облече фланелка с номер 10 на Бока с името на Марадона. 

Именно Хуан Роман замени Дон Диего в последния му мач през 1997 година - дербито срещу Ривър Плейт. По-късно двамата влошиха отношенията си в периода, в който Марадона беше национален селекционер. 

“Мина време, преди да играя с още някой велик. Не знам дали е по-велик от Марадона. Знам, че сега трябваше да си на почивка, извинявам се на семейството ти и се надявам да си си прекарал страхотно”, обърна се Рикелме към Меси. 

Двамата са родени на една и съща дата - 24 юни, и след спектакъла получиха специална торта, а всички участници в мача си направиха обща снимка. Сред тях бяха много от най-големите имена в аржентинския футбол - Пабло Аймар, Хавиер Савиола, Анхел Ди Мария, Естебан Камбиасо, Лучо Гонсалес, Хуан Пабло Сорин, Габриел Милито, Есекиел Лавеци, Фернандо Гаго, Кили Гонсалес и настоящият селекционер на Аржентина, извел “гаучосите” до световната титла преди няколко месеца - Лионел Скалони. 

Макар и понатежал, Рикелме зарадва публиката с блестящата си техника и показа защо се превърна в любимец не само на феновете на Бока, но и на тези на Барселона и Виляреал. Той отбеляза едно от попаденията за Бока Хуниорс, а Меси се разписа веднъж за “албиселесте”, макар че през цялото време се опитваше да не е център на внимание в специалната вечер на своя бивш съотборник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация