Венци Стефанов: Бакеро е помогнал на Христо Стоичков, ще помогне и на нашите деца

18:04
Венци Стефанов: Бакеро е помогнал на Христо Стоичков, ще помогне и на нашите деца

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори пред репортерите при представянето на испанската легенда Хосе Мария Бакеро за старши треньор на най-стария столичен клуб.

"Бакеро не се нуждае от представяне, знаете кой е. Хората са дошли да работят и аз се радвам, че моите колеги ми повярваха и поканихме такъв треньор в Славия, който няма нужда от представяне и коментари. Да очакваме само добри игри от Славия, да се научат нашите футболисти. Ако наблюдавате някоя негова тренировка, ще видите, че е по-различна от тези при нас. Убеден съм, че резултатите ще дойдат. Той иска да се даде шанс на българските футболисти да израстват. 

Бакеро не пожела, за разлика от други треньори, да води други футболисти, а каза, че ще работи с това, което има. Ще има едно-две нови попълнения, но съм убеден, че българските футболисти имат качества и с работа ще се постигнат резултати. Той е име, което е допринесло и за изграждането на Христо Стоичков. Щом може да помогне на Христо Стоичков, той ще помогне и на нашите деца. Той помогна и на Мартин Георгиев да се адаптира и да работи в Барселона. Там видях какви грижи се полагат за младите футболисти. Съвсем мъничко да успеем да приложим при нас, успехите ще дойдат", каза Стефанов.

"Престоят на Йон Бакеро в Славия за мен беше удоволствие - да виждам как работи, как тренира, как се държи с останалите, какво е отношението му, професионално и човешко. Отидох в Испания, освен да видя Мартин, да говоря с него да се върне в Славия. И от дума на дума... Той е голям професионалист и това се дължи на баща му. Виждам настроението на футболистите и съм убеден, че Славия ще изглежда по различен начин и успехите ще дойдат. Убеден съм", добави бизнесменът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация