Голдън Стейт Уориърс ще привлече Крис Пол

00:12
Голдън Стейт Уориърс ще привлече Крис Пол

Отборът на Голдън Стейт Уориърс ще привлече 12-кратния участник в "Мача на звездите" Крис Пол, съобщи И Ес Пи Ен.

"Воините" взимат 38-годишния Пол от тима на Вашингтон Уизардс, където той бе изпратен преди дни в сделката за Брадли Бийл от бившия му клуб Финикс Сънс.

В замяна на правата на Пол Вашингтон ще получи гарда Джордан Пул, 20-годишния гард Райън Ролинс, както и два избора в бъдещи драфтове - в първия кръг през 2030 година и във втория кръг през 2027 година.

Крис Пол, който четири пъти е избиран в "Идеалния отбор" на Националната баскетболна асоциация, записа показатели от 13,9 точки, 8,9 асистенции, 4,3 борби и 1,5 откраднати топки средно на мач през сезон 2022/23.

24-годишният Пул, който бе основен играч от пейката за Голдън Стейт през последните два сезона, приключи кампанията с 20,4 точки, 4,5 асистенции и 2,7 борби средно мач. Преди нейното начало обаче той участва в сбиване със съотборника си Дреймонд Грийн по време на тренировка - проблем, който Грийн определи като ключов за отпадането на Уориърс във втория кръг на плейофите тази година.

Въпреки изключително успешната си кариера в индивидуален план, Крис Пол никога не е печелил титлата в НБА и има само едно участие във Финалите - през 2021 година с Финикс. В същото време Пул бе с важна роля за спечелената от Голдън Стейт титла през 2022 година, която бе четвъртата за "войните" в рамките на осем сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация