Собствениците на Челси решиха да съсипят още един клуб! Купиха Расинг Страсбург

21:48
Собствениците на Челси решиха да съсипят още един клуб! Купиха Расинг Страсбург

Френският елитен клуб Страсбург официално има нов собственик и това е BlueCo. Става въпрос за същия консорциум, който ръководи Челси от май 2022 г., както се споменава и в изявлението на отбора от Лига 1.

Американските собственици придобиват 100% от акциите на тима, завършил на 15-ата позиция във френското първенство през изминалия сезон. В съобщението на Страсбург се казва още, че намеренията на новите акционери са за “ускорена и устойчива инвестиция за развитието на клуба, включително първите състави и академията”. Оттам също така обещаха да има приемственост с досегашната работа на президента Марк Келър, който ще запази позицията си в клуба заедно със своите директори.

“Това е важен ден за Расинг. Това е нещо, което обмисляме с моите приятели акционери от две години насам. Изградихме клуб, който е стабилен във всеки един аспект, както и добре ръководен. Въпреки че нямаше финансова спешност, осъзнавахме, че бяхме достигнали тавана на нашия модел и ако желаехме да продължим да тласкаме Расинг напред, извеждайки го в ново намерение, то за тази цел беше необходимо да бъдем придружени от солидна структура, способна да подкрепя нашите развитие и амбиция. Следователно аз съм щастлив от перспективата да приветствам нов стратегически инвеститор, с когото бихме ускорили клубната амбиция да изградим утрешния Расинг”, коментира Келър, който е начело на клуба от 2012 година насам, спасявайки го от банкрут по същото време.

“За нас е чест да бъдем част от този исторически клуб. Ангажираме се с това да запазим наследството на Расинг и сме фокусирани върху това да работим заедно с Марк и неговия екип от директори, за да продължим отличната работа, която са свършили досега. Тази стратегическа инвестиция би увеличила нашето присъствие в европейския футбол заедно със собствеността ни на Челси. Вярваме, че това би създало огромни възможности за нас да споделим нашите познания и експертиза”, заявиха новите собственици.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация