Алберто Гера: Не знаем кога ще е последният мач на Суарес

13:05
Алберто Гера: Не знаем кога ще е последният мач на Суарес

Съотборниците на Луис Суарес в Гремио и президентът на бразилския клуб изразиха загриженост след медийните спекулации, че нападателят обмисля прекратяване на състезателната си кариера заради постоянни болки в коляното. 36-годишният бивш нападател на Барселона и Ливърпул не е коментирал публично информациите в бразилските медии тази седмица, но президентът на Гремио Алберто Гера, защитникът Рейналдо и халфът Жоао Пауло Битело говориха за трудностите на ветерана в тренировките и мачовете. Дясното му коляно е основната причина за дискомфорта на славния нападател. 

"Той има нужда от много инжекции, много лекарства, за да играе“, каза Гера пред репортери по време на събитие на стадиона на клуба. "Достига определен лимит. Но ние не знаем кога ще спре, кога е последният му мач.“ 

Гера каза, че Суарес дори може да се нуждае от операция на коляното на някакъв етап. Въпреки спекулациите, уругвайският нападател се очаква да играе за Гремио срещу Америка в мача от бразилската лига в четвъртък. 

Битело каза, че Суарес се оплаква от болката си, има претоварване в краката си, но се жертва за отбора, добавяйки, че играчът трябва да постави здравето си на първо място. "Ако се откаже, ще бъде огромна загуба за нас. Разбираме се много добре, той е страхотен играч. Но здравето му е преди всичко“, каза Битело пред Radio Bandeirantes. "Той никога не е говорил за отказване, но по време на тренировки се оплаква от болка." 

Рейналдо добави, че той и съотборниците му се наслаждават на всеки момент със Суарес. "Надяваме се, че той може да продължи тази година и през следващата“, каза Рейналдо. "Той е играч, който ни помага много всеки ден и по време на мачовете". 

Суарес се присъедини към Гремио през декември. Той е изиграл 25 мача за отбора от Южна Бразилия и е отбелязал 11 гола. Договорът му изтича в края на 2024 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация