Клонират Висшата лига на Англия

21:17
Клонират Висшата лига на Англия
Висшата лига на Англия може в най-скоро време на придобие свой клонинг, който да е почти същата златна мина за клубовете, каквато е в момента английския елит.

Следващия четвъртък представители на двадесетте клубове от Англия ще се съберат на среща, на която ще се обсъжда предложението на президента на Болтън Фил Гартсайд за създаването на Висша лига номер 2, която да се превърне във второто ниво на британския футбол.

Гартсайд ще предложи в този втори ешалон да бъдат поканени шотландските Рейнджърс и Селтик, които със сигурност ще дадат гаранция за това, че интересът към това първенство ще е голям.

Идеята на президента на Болтън е да привлече повече пари от телевизионни права към второ ниво на британския футбол и по този начин да избегне така наречения "фактор страх" сред по-малките отбори в английския елит. В момента едно изпадане от Висшата лига в Чемпиъншип е равносилно на финансов крах за всеки тим, който е имал това нещастие.

Фил Гартсайд ще настоява Висшата лига да има две нива, в които да се състезават по 18 тима, като във второто ниво да започнат участие Селтик и Рейнджърс.

Последните три отбора от второто ниво на Висшата лига ще изпадат в Чемпиъншип. Тимовете от по-долните дивизии обаче няма да могат да влизат в царството на Висшата лига, освен ако не отговарят на определени норми, като големина на стадиона, бюджет и други.

Това доста би прецакало поне пет-шест отбора от сегашния Чемпиъншип, които доста трудно биха успели да отговорят на подобни изисквания.

Очаква се по-малките клубове от Висшата лига, като Уигън и Хъл Сити, например, да се съгласят с предложението на Болтън за двете дивизии, докато големите тимове от английския елит едва ли ще особено ентусиазирани, тъй като няма да имат печалба от промяна в сегашното статукво.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nasran_chorbar
07.11.2009 09:41

Екстра. Левски и цска могат да идат да играят в шотландското първенство *joking*

carterMVP
07.11.2009 01:12

много добро предложение , но ще е хубаво , тези от новосъздадената лига , да могат да участват в евротурнирите , шото в англия определено е най - красивия и качествен футбул , не само в първия но и в по-долните ешалони , и отбори като куинс парк рейнджърс , нотингам , заслужават по-малко конкуренция и излаз в европа . замислете се по-добре отколкото да гледаме , искра стал, шериф молдова и санта хулия ... *lol*

elephant
07.11.2009 00:52

Идеята е по-скоро лоша, отколкото добра

fuLL_Tim3
06.11.2009 23:48

да си сидят в шотландия какво сега променят цяла англия зарад 2 отбора .... *stop*

fen_BG111
06.11.2009 22:47

за Селтик и Рейнжърс европейските клубни турнири ще се изпарят защото ще бъде много трудно да се класират там .ПАРИТЕ УБИВАТ ФУТБОЛА . *stop*

Svetli0
06.11.2009 22:22

Лично на мен не ми харесва това предложение на Фил Гартсайд, защото.. 1-во Рейнджърс и Селтик да си седят в Шотландската лига, 2-ро Не мисля че ще е интересно ако влязат във Висшата лига в преките сблъсъци с гигантите.. и 3-то Така както е сега отборите в Чемпиъншип имат възможността да се качат на горното стъпало - Висшата лига. Това е от мен

dgk
06.11.2009 22:12

... а остатъка от щотландското първенство... да се обедини със Ирландия а *lol*