Турски медии: Галатасарай иска да разменя играчи с Лудогорец

07:08
Турски медии: Галатасарай иска да разменя играчи с Лудогорец

Турският шампион Галатасарай иска да разменя играчи с Лудогорец, твърдят медии в южната ни съседка. "Чим Бом" имат огромен брой футболисти на договори, а същевременно следят някои от асовете на "орлите", заради което са предложили двама свои състезатели на отбора, воден от Ивайло Петев.


Става дума за румънеца Олимпиу Моруцан и норвежеца Фредрик Мидсьо. Моруцан е плеймейкър, който през миналия сезон е бил даден под наем в италианския Пиза, с който играе в Серия "Б". Той записва 35 мача, в които реализира 6 гола и дава 8 асистенции. 24-годишният футболист играе точно на позицията, на която Лудогорец изпитва най-големи затруднения след раздялата с Марселиньо и Каули Оливейра. Моруцан преминава от ФКСБ в Галатасарай през 2021 година, а след това е даден под наем в Пиза. В момента цената му на пазара е 4 млн. евро.


Норвежецът Фредрик Мидсьо играе като дефанзивен халф. Той е записал 21 мача през миналия сезон за Галатасарай, но само в 5 е бил титуляр. Мидьсо има 11 мача за националния отбор на Норвегия. Той пристига в Истанбул през август 2022 година от АЗ Алкмаар. Преди това е играл за Розенборг, а цената му в момента е около 5 млн. евро.


Дали подобна размяна ще има и дали изобщо някой от Галатасарай ще се озове в Лудогорец, предстои да видим.


"Мач Телеграф"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация