Шотландия срази Норвегия с два бързи гола в самия край

00:18
Шотландия срази Норвегия с два бързи гола в самия край

Националният отбор на Шотландия осъществи бърз късен обрат и така записа много важна победа с 2:1 при гостуването си на Норвегия в мача помежду им от третия кръг на евроквалификациите в група А.

Първото полувреме мина под доминацията на норвежците, но почти липсваха голови положения пред двете врати. Втората част обаче донесе много повече емоции и в двата полюса за домакинските фенове. Първо те изпаднаха във възторг в 61-вата минута, когато тяхната звезда Ерлинг Холанд беше точен от дузпа, която сам си изработи с помощта на нарушение на Раян Портъс. В края на мача обаче привържениците на “Улевол” бяха попарени не от един, а от два гола. Първо в 87-ата минута Лео Йостигор допусна груба грешка, от която се възползва Линдън Дайкс, за да възстанови равенството. Само две минути по-късно именно нападателят, като част от чудесна комбинация, асистира на резервата Кени Маклийн, който реализира победното попадение.

Така Шотландия продължава да води в групата с пълен актив от 9 пункта, докато Норвегия остава на четвъртата позиция със само 1 точка след първите си 3 мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация