Сколари подновява кариерата си на треньор

18:56
Сколари подновява кариерата си на треньор

Световният шампион с Бразилия Луиш Фелипе Сколари се съгласи да стане старши треньор на Атлетико Минейро, обявиха от клуба от Бело Оризонте. 74-годишният специалист бе обявил пенсионирането си от треньорската професия, но реши да приеме предложението на носителя на Копа Либертадорес за 2013 година, което е до края на 2024 година.

През последната половин година Сколари изпълняваше функциите на технически директор в Атлетико Паранаензе - отбор, с който той достигна до финала за Копа Либертадорес през миналата година, когато бе назначен за временно изпълняващ длъжността старши треньор.

Най-големият успех на Сколари в треньорската кариера безспорно е спечелената световна титла с Бразилия през 2002 година на Мондиала в Япония и Южна Корея. През 2004 година той изведе Португалия до финала на домашното европейско първенство, а две години по-късно достигна полуфинал на световното първенство с "мореплавателите". Сколари се завърна на треньорското кормило на Бразилия през 2012 година, но напусна през 2014 година след унизителната загуба с 1:7 от Германия в полуфинала на световното първенство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация