Кайл Уокър поема към Мюнхен

08:20
Кайл Уокър поема към Мюнхен

Кайл Уокър е поредният защитник, който се свързва с трансфер в Байерн Мюнхен, пишат авторитетните немски журналисти Флориан Плетенберг, Патрик Бергер и Кристиян Фалк. 

Според информациите името на 33-годишния английски национал е дискутирано сериозно сред ръководните фактори на баварците. Договорът на Уокър изтича догодина и не е невъзможно Манчестър Сити да реши да го продаде, като исканата сума за правата му едва ли ще е пречка за трансфера.

Кайл Уокър бе твърд титуляр за направилия требъл тим на Гуардиола, но в последно време се заговори за неговото напускане, като според различни източници той е бил много разочарован от факта, че е останал на пейката във финала на Шампионската лига срещу Интер. Наставникът на Байерн Томас Тухел харесва играча, като контакт с него вече е осъществен и англичанинът е бил отворен за трансфер. Треньорът цени високо опита и манталитета на футболиста, като идеята е Уокър да се конкурира с Нусаир Мазрауи и Йосип Станишич отдясно на защитата.

След трансфера си от Тотнъм през 2017 година, Уокър има 254 мача и 6 гола за с “гражданите”, като спечели 12 трофея с тях. Това далеч няма да е първият трансфер по оста Ман Сити - Байерн, след като Жоао Кансело игра под наем от англичаните на “Алианц Арена” през пролетния полусезон, а преди това Льорой Сане също пристигна при германските шампиони.

В последните дни с трансфер в Байерн се свързва бранителят на Наполи Ким Мин-Жае, както и защитникът на Виляреал Пау Торес. Очаква се от баварския гранд да си тръгнат Бенжамен Павар и Люка Ернандес, което със сигурност означава, че немските шампиони ще трябва да привличат през лятото нови попълнения в защита.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация