Топ клубове се надцакват за датския Холанд, Аталанта иска двойно за футболиста

07:24
Топ клубове се надцакват за датския Холанд, Аталанта иска двойно за футболиста

Аталанта ще поиска доста сериозна сума за младата си звезда Расмус Хьойлунд. 20-годишният датчанин е желан от няколко европейски гранда, сред които Манчестър Юнайтед, Байерн (Мюнхен) и Ювентус, но по всичко личи, че той няма да излезе никак евтино, твърди "Дейли Мейл".

В Аталанта се надяват да задържат нападателя в редиците си, но от друга страна са наясно, че това може и да е доста трудна задача. В клуба обаче ще искат да вземат максималното от евентуална негова продажба, като няма да го пуснат за по-малко от 85-90 милиона евро.

Това може и да откаже мераците на потенциалните купувачи, които се надяваха да вземат младока доста по-евтино, имайки предвид, че той все още не е развил пълния си потенциал. Още повече, че цената му на пазара в момента е двойно по-ниска - около 45 милиона евро според сайта "Тransfermarkt". Хьойлунд отбеляза 16 гола в 42 мача във всички турнири за бергамаските.

На този етап играчът е най-близо до Манчестър Юнайтед, тъй като не крие, че е фен на отбора, а освен това той работи със същата мениджърска агенция като на наставника на "червените дяволи" Ерик тен Хаг. На "Олд Трафорд" се надяват това да помогне при предстоящите преговори.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация