Безпроблемна визита в Малта за англичаните

00:03
Безпроблемна визита в Малта за англичаните

Англия записа очаквана победа с 4:0 в гостуването си на Малта от група "С" на европейските квалификации. "Трите лъва" не срещнаха никакви проблеми в този мач и решиха всичко за малко повече от половин час игра, когато паднаха три от четирите попадения в двубоя. Автогол на Фердинандо Апап даде преднина на гостите в 8-ата минута, Трен Александър-Арнолд удвои в 28-ата, а Хари Кейн направи резултата класически от дузпа в 31-вата минута. Четвъртото попадение бе за Калъм Уилсън също от дузпа в 83-тата минута. Така англичаните записаха трети успех след изиграни три мача.

Домакините заложиха на Джоди Джоунс и Кириан Нуоко в атака, а в средата на терена разчитаха на Бьорн Кристенсен, Матю Гийомие и Теди Теума. 

Гостите пък излязоха с Хари Кейн като централен нападател и Букайо Сака и Джеймс Мадисън, които го подкрепяха по крилата. Интересен ход на Гарет Саутгейт бе и включването на Трент Александър-Арнолд в халфовата линия, заедно с Деклан Райс и Джордан Хендерсън.

Първият точен удар в мача бе отправен от Хари Кейн в 7-ата минута, но вратарят се намеси решително и спаси, а и бе отсъдена засада.

При втората си по-добра атака гостите поведоха в резултата. В 8-ата минута Александър-Арнолд прати дълъг пас към Букайо Сака, който напредна отдясно и центрира успоредно на голлинията, а там защитникът на домакините Фердинандо Апап в опит да попречи на Хари Кейн да отбележи, сам вкара топката в своята врата.

В 13-тата минута Сака опита удар от ъгъла на наказателното поле, но прати кълбото високо над вратата.

В 23-тата минута Мадисън стреля точно от фаул, но изстрелът му бе лек и в обсега на вратаря, който уверено улови топката.

В 28-ата минута резултатът бе удвоен. Александър-Арнолд овладя топката пред наказателното поле и с прекрасен изстрел я оплете в горния ляв ъгъл на вратата.

Само три минути по-късно пред вратата на домакините отново стана страшно. Далечен удар на Деклан Райс затрудни вратаря Хенри Бонело, който не се намеси добре, там Хари Кейн пръв стигна до топката и бе спънат от защитник, а съдията веднага посочи бялата точка. Самият Кейн изпълни наказателния удар и бе точен за 0:3.

В 45-ата минута Букайо Сака проби през центъра и отправи мощен шут по земя, но Бонело се прояви с чудесно спасяване.

Англия стигна до пореден шанс в 52-рата минута, когато Мадисън стреля по земя през човек, но твърде слабо и в ръцете на вратаря.

След това в 59-ата минута Кейн бе изведен в близост до вратата, опита технично да прехвърли стража на съперника, но ударът му не бе в очертанията.

В 81-вата минута Англия получи втора дузпа. Калъм Уилсън центрира и топката срещна ръката на играч на Малта, а след разглеждане с ВАР съдията прецени, че това е нарушение за дузпа. Самият Уилсън реши да изпълни 11-метровия удар и бе точен за 0:4.

Минута по-късно можеше да падне и нов гол за "трите лъва" като последователно изстрели на Маркъс Рашфорд и Еберечи Езе бяха блокирани пред голлинията.

В крайна сметка Англия заслужено се поздрави с победата и вече има актив от 9 точки, като води в класирането в групата. Малта пък остава на последното място в таблицата с нулев актив.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация