Байерн изпреварва Юнайтед за Ким

08:24
Байерн изпреварва Юнайтед за Ким

Байерн Мюнхен е поредният клуб, който се намеси в битката за подписа на Ким Мин-Жае. Националът на Южна Корея изнесе много силен сезон с екипа на Наполи и помогна на тима да спечели титлата в Серия “А”. Бранителят веднага се превърна в трансферна цел на няколко клуба от Англия, начело с Манчестър Юнайтед, Челси и Нюкасъл. До днес се смяташе, че той е почти сигурно ново попълнение на “червените дяволи”, но офанзивата на Байерн може да промени ситуацията. 

Баварците са набелязали Ким Мин-Жае още през май, преди Хасан Салихамдижич да напусне поста на спортен директор. Интересът на германския колос се е засилил след изразеното от Люка Ернандес желание да бъде продаден на Пари Сен Жермен. Освен това, друг френски национал - Бенжамен Павар, също е пред раздяла с клуба и в Мюнхен задължително ще трябва да привлекат нов защитник. 

От Байерн вече са провели предварителни разговори с представители на южнокорееца. В неговия договор с Наполи има откупна клауза на стойност 50 млн. евро, което го прави доста по-евтина опция от Йошко Гвардиол, за когото РБ Лайпциг иска над 100 млн. Ако се стигне до сделка и Ким подпише с Байерн, заплатата му ще е около 10 млн. евро на сезон. 

Защитникът се отнася положително към възможността да продължи кариерата си на “Алианц Арена”, но все още приоритет в плановете му е трансфер в Премиър лийг. 

Старши треньорът на Байерн Томас Тухел е на мнение, че Ким би бил чудесно попълнение и се надява преговорите да завършат успешно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация