"Червените" договориха контрола с Базел

06:41
"Червените" договориха контрола с Базел

ЦСКА ще изиграе контрола с швейцарския Базел по време на лятната пауза, пише “Тема Спорт”. Това ще бъде и най-интригуващата проверка на “армейците” по време на подготвителния лагер в австрийския планински курорт Бад Клайнкирхайм. В Алпите играчите на Саша Илич ще срещнат общо пет съперника, като първата проверка ще е с румънския Ботошани, завършил на 11-то място в първенството. Договорени са и два мача с местни отбори, като единият е част от елита на Австрия, а другият е аматьорски и се подвизава в долните дивизии на австрийското първенство. 

Очаква се в следващите дни от Борисовата градина да обявят официално програмата за подготовката си, като съобщят датите и часовете за мачовете. Все още няма информация дали всички спаринги ще бъдат излъчвани по телевизията, но почти сигурно това ще се случи. 

Както е известно, в последните три еврокампании “червените” два пъти срещнаха швейцарския гранд Базел в плейофите за влизане в групите. Първия път ЦСКА - София победи с 3:1 на “Санкт Якоб Парк” и си проправи път до Лига Европа. През изминалата година “армейците” се наложиха над опонента с 1:0 в София, но загуба с 0:2 в Швейцария лиши тима от участие в групите на Лигата на конференциите. 

В Бад Клайнкирхайм, където ще се готви ЦСКА София, ще бъдат още отборите на Удинезе, Панатинайкос, Легия (Варшава), Ференцварош, Карлсруе и вторият тим на Байерн (Мюнхен). Италианското издание “Messagero Veneto” пише, че е възможна контрола между “червените” и Удинезе. 

След завръщането от Австрия отборът ще изиграе и една проверка на българска земя, преди началото на която ще се състои и официално представяне за новия сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация