Лудогорец и Брюж завършиха трансфера на Игор Тиаго

14:55
Лудогорец и Брюж завършиха трансфера на Игор Тиаго

Лудогорец и Брюж официално обявиха трансфера на Игор Тиаго. “Орлите” отбелязват това, че сумата, за която е продаден нападателя, е рекордна за българския пазар, но не я споменават. Из медиите циркулира цена около 8 милиона евро. Договорът на Тиаго с белгийския тим е за 4 години (до 2027).

Ето какво пишат от Лудогорец:

Лудогорец продаде нападателя Игор Тиаго на белгийския гранд Брюж за рекордна за България трансферна сума. 12-кратните шампиони запазват процент от правата на бразилеца, който вкара 21 гола в 55 мача за "орлите" във всички турнири. Днес Брюж, който стигна до 1/8 финал в последното издание на Шампионската лига, ще обяви официално сделката и ще представи Игор Тиаго. 

"Оставам най-големият фен на Лудогорец. Разделям се с много приятели в града, които надявам се един ден да видя отново. Изкарах страхотен период в Лудогорец и съм щастлив, че станах два пъти шампион и спечелих още купи", заяви Игор Тиаго. 

Бразилският нападател бе привлечен в Лудогорец през февруари 2022 г. от бразилския гранд Крузейро. За по-малко от година и половина Игор Тиаго показа страхотна ефективност като в 55 мача (3290 минути) вкара 21 гола и направи 11 асистенции. 

Бразилецът става поредният футболист на Лудогорец, който е трансфериран в силен клуб от Западна Европа след Жуниор Кайсара (Шалке 04), Хосе Луис Паломино (Аталанта) и Джонатан Кафу (Бордо). ПФК Лудогорец пожелава успех на Игор Тиаго в новия му клуб!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация