Стартовите състави на Манчестър Сити и Интер

21:00
Стартовите състави на Манчестър Сити и Интер

Манчестър Сити и Интер излизат един срещу друг на стадион "Ататюрк" в Истанбул в тазгодишния финал на Шампионската лига. „Гражданите“ са на крачка от мечтания трофей, който за момента е голямото отличие, което убягва на клуба. Ако успеят да го постигнат, „небесносините“ ще стигнат до требъл, какъвто до момента в английския футбол е постигал единствено градският съперник Манчестър Юнайтед (1999). Интер вече е печелил подобен требъл, като това се случи през 2010-а година, откогато датира и последният успех на „нерадзурите“ в Шампионската лига. Италианският тим може да се похвали с доста по-богата визитка по отношение на отличията в най-престижния европейски клубен турнир, тъй като днес Интер ще се бори за четвърти такъв трофей.

Сити няма загуба до момента в турнира през този сезон, докато Интер има две поражения. И двете бяха в груповата фаза в мачовете срещу Байерн Мюнхен.

Интересно е, че това е първи официален сблъсък между Манчестър Сити и Интер изобщо.

"Гражданите" са на втори финал в Шампионската лига в последните три сезона. През 2020/21 тимът на Джосеп Гуардиола отново бе считан за фаворит срещу Челси, но претърпя тежко разочарование след гол на Кай Хавертц, който донесе славата на лондончани. За Джосеп Гуардиола това е четвърти финал в Шампионската лига. Ако испанецът го спечели, ще се изравни по брой трофеи от надпреварата (3) със Зинедин Зидан и пред него ще остане само Карло Анчелоти, който има четири трофея.

Симоне Индзаги вече си извоюва прозвището Крал на купите, след като за седемте години в своята треньорска кариера до момента той изведе отборите си до осем финала, в които загуби само веднъж. Миланският гранд също се е устремил към требъл през настоящата кампания, след като вече спечели Суперкупата и Купата на Италия.

Фенклубовете на двата отбора в България са изключително активни и десетки привърженици на Сити и Интер от нашата страна са в съседна Турция, за да наблюдават на живо най-големия двубой в европейския клубен футбол за сезона.

Джосеп Гуардиола е направил две промени в сравнение с финала за ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед. Едната е напълно очаквана, тъй като Едерсон заменя на вратата Щефан Ортега, който пазеше традиционно в турнира за Купата на Англия. Новината е, че Кайл Уокър, който в последната седмица имаше проблеми с контузия, е на пейката за началото. Вместо него започва Нейтън Аке.

Както предполагаха италианските медии, Симоне Индзаги предпочита да заложи на Един Джеко вместо на Ромелу Лукаку, който остава на пейката за началото, въпреки че се намира в прекрасна форма. Хенрих Мхитарян е възстановен, но Марсело Брозович започва в халфовата линия на "нерадзурите" заедно с Хакан Чалханоолу и Николо Барела. Хоакин Кореа и Милан Шкриняр също са готови, но остават сред резервите.


Манчестър Сити: Едерсон, Аке, Диаш, Аканджи, Стоунс, Родри, Силва, Де Бройне, Гюндоган, Грийлиш, Холанд;

Интер: Онана, Дармиан, Ачерби, Бастони, Дъмфрис, Барела, Брозович, Чалханоолу, Димарко, Джеко, Лаутаро;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация