Официално: Реал Мадрид си върна Браим Диас

17:08
Официално: Реал Мадрид си върна Браим Диас

Реал Мадрид обяви официално, че си връща Браим Диас от Милан и ще разчита на него през новия сезон. Освен това испанският полузащитник е подписал нов договор с “белите” - до 2027 година, което е с две години повече от досегашния.

Диас изкара последните три сезона под наем при “росонерите”, с които даже стана първенец на Италия и стигна до полуфинал в Шампионската лига.

Реал го привлече от Манчестър Сити през януари 2019 година срещу 17 млн. евро. Диас остана на “Бернабеу” през следващия сезон 2019/20 г., в който Реал стана шампион.

Последва преотстъпване в Милан - първоначално само за един сезон, което обаче после беше удължено с още два - до лятото на 2023 г. В споразумението между двата клуба имаше клауза, според която Милан може да го задържи за постоянно срещу 22 млн. Италианците обаче се опитаха да свалят от цената, отказвайки да платят въпросната клауза, което в крайна сметка провали оставането му на "Джузепе Меаца".

Майка му е испанка, а баща му е мароканец. Диас има един мач за мъжкия национален тим на “ла роха”, но се очаква занапред да играе за този на Мароко.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация