Галатасарай е новият шампион на Турция

23:58
Галатасарай е новият шампион на Турция

Тази вечер се изиграха всички 7 редовни мача от 36-ия кръг на турската СуперЛига. Голямата новина е, че южната ни съседка си има своя нов шампион и това е Галатасарай, който два кръга преди финала си подсигури златото, надделявайки като гост убедително с 4:1 срещу тима на Анкарагюджю.


В два от другите по-резултатни мачове пък Аланияспор отстъпи с 1:3 в домакинството си на Касъмпаша, докато Трабзонспор се справи срещу Гиресунспор като гост с 4:2.


Останалите съпеници бяха далеч по пестеливи. Фенербахче, който се нуждаеше от задължителна победа, за да остане в борбата за титлата, стигна до успеха срещу Анталияспор с 2:0 като, но това не се оказа достатъчно, защото Галатасарай не загуби точки в своя двубой.


Междувременно Сивасспор победи с минималното 1:0 Коняспор като домакин, докато Фатих Карагюмрюк и Адана Демирспор стигнаха до успехи с 2:0 срещу съперниците си от Кайзериспор и Истанбулспор.


По същото време трябваше да играят и отборите на Газиантеп ФК и Хатайспор, но им бяха присъдени служебни загуби с по 0:3 съответно срещу съставите на Истанбул Башакшехир и Юмраниеспор. Двата клуба се отказаха от участието си СуперЛигата в средата на сезона, когато инфраструктурата в градовете им бе поразена от голямото земетресение, което разтърси Турция и взе десетки хиляди жертви.


Тъкмо поради тази причина отборът на Галатасарай стана шампион още сега, въпреки че до края на сезона остават още два мача, а тимът има само 5 точки пред преследвача си Фенербахче. В последния ден от шампионата Галата трябваше да играят срещу “Хатайспор”, но тогава ще им бъде присъдена служебна победа с 3:0, което означава. Че Фенербахче няма как да изпревари конкурентите си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация