Оливер Кан и Хасан Салихамиджич напускат Байерн

02:16
Оливер Кан и Хасан Салихамиджич напускат Байерн

Байерн Мюнхен обяви официално раздялата си с директорите в тима Оливер Кан и Хасан Салихамиджич. Това се случва въпреки драматично спечелената единадесета поредна титла в Бундеслигата.

“Оливер Кан вече не е председател на управителния съвет на Байерн (Мюнхен). Позицията на главния спортен директор Хасан Салихамиджич също ще бъде заета. Това реши надзорният съвет на рекордьора по титли на Германия. Кан ще бъде заменен от настоящия заместник-председател на борда 55-годишен Ян-Кристиан Дреесен. Наследникът на Хасан Салихамиджич все още не е определен”, обявиха от клуба в официално изявление.

Президентът на Байерн Херберт Хайнер заяви: "Решението да се разделим с Оливер Кан не беше никак лесно за надзорния съвет. Въпреки това, поради цялостното развитие, стигнахме до решението да направим ново назначение на върха на Изпълнителния съвет. Бихме искали да благодарим на Оливер Кан за неговата ангажираност, за идеите му и за всичко, което постигнахме заедно. Той винаги ще остане велика личност на Байерн. Пожелаваме му всичко най-добро в бъдещия му път”.

Оливер Кан беше назначен за член на Управителния съвет на Байерн на 1 януари 2020 г. На 1 юли 2021 г. той поема поста председател на Управителния съвет. По време на мандата му като член на управителния съвет баварците спечелиха Шампионската лига, Суперкупата на Европа, два пъти шампионата на Германия, Купата и Суперкупата на Германия. След като той пое поста на председател на борда от Карл-Хайнц Румениге, клубът продължи да печели - по два пъти шампионата и Суперкупата. Преди това Кан е вратар и капитан на рекордьорите по титли на Германия от 1994 до 2008 г., като печели Шампионската лига, Междуконтиненталната купа, Купата на УЕФА, осем пъти шампионата на Германия и по шест пъти Купата на Германия и Купата на лигата в Германия.

Тази новина със сигурност ще зарадва мнозина от феновете на баварците, които бяха недоволни от работата на Кан и Салихамиджич, като те бяха нарочени за главни виновници за лошото представяне на тима през сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация