Хебър надви Септември София в битката за оцеляване

20:59
Хебър надви Септември София в битката за оцеляване

Хебър Пазарджик надигра категорично Септември София с 3:1 в сблъсък от 33-ия кръг на efbet Лига. Георги Търтов (45+2) изведе домакините напред, а Кристиян Пешов (78) изравни. Алекс Серано (81) отново даде преднина на домакините, а Алекс Серано (81) отново даде преднина на домакините, а Стефан Цонков (88) сложи точка на спора. Домакините имаха много положения за гол, но отлични намеси на Шейтанов попречиха на пазарджиклии да отбележат още попадения.

Мачът бе изключително важен за двата състава, които са замесени в борбата за оцеляване в елита. Домакините се намират на 14-о място с актив от 26 точки, а столичани вече изостават от днешния си съперник с една позиция и 25 пункта в актива си. След разделянето на групите отборът на Любослав Пенев допусна две болезнени загуби. В първата среща отстъпи с 1:2 от Пирин (Благоевград), а след това бе наказан със същия резултат и от Спартак (Варна). 

От друга страна новият наставник на Септември Красимир Балъков взе много ценен успех с 2:0 над Пирин, а поражението дойде от Берое в Стара Загора.

В 5-ата минута на срещата Венсан Марсел стреля над вратата. Същото стори и Роберт Мазан пет минути по-късно. В 20-ата минута Георги Вълчев пробва късмета си с шут от далечна дистанция. Ударът беше доста плътен, но му липсваше много малко точност, за да се превърне в красиво попадение. 

В 22-ата Димитър Шейтанов се намеси блестящо при удар на Алехандро Серано с глава. Той засече центриране на Търтов от десния фланг, но не успя да преодолее стража. Секунди след това пък Стефан Цонков се озова в наказателното поле на Септември, но от близка дистанция стреля в страничната греда. В 26-ата минута отново Шейтанов с една ръка спря Георги Вълчев в опита му да отбележи с хубав и плътен шут от границата на наказателното поле. 

Шейтанов показа, че има ден минути по-късно. Вратарят на гостите отново беше на мястото си след нов удар с глава на Алехандро Серано, който за втори път в мача не се размина с гола. Пет минути преди края на първото полувреме Венсан Марсел се разписа. Оказа се обаче, че в хода на атаката има контакт между Марк-Емилио Папазов и вратаря Шейтанов. ВАР се намеси, а Станислав Тодоров отмени попадението. 

В добавеното време Хебър отново стигна до гол, който този път беше зачетен. Октай Хамдиев шутира много силно, но Шейтанов отново беше последна преграда пред гола. Топката обаче попадна право на главата на Георги Търтов, който не сбърка, пращайки я в мрежата. 

В 65-ата минута и Петър Дебърлиев трябваше да се намесва. Вратарят плонжира добре след шут на Валентин Йосков по земя. В 78-ата Стефан Милич се пребори в наказателното поле на Хебър и подаде с глава към Кристиян Пешов, който прати топката във вратата на домакините. Първоначално страничният съдия вдигна своя флаг за засада, но ВАР потвърди гола. 

В 81-вата минута Лорен Марузин надбяга Пешов и центрира към Алекс Серано, който с удар от въздуха не остави никакви шансове на Шейтанов за намеса и отново изведе Хебър напред. 

Хебър сложи точка на спора малко преди края на срещата. Бранител на гостите опита да изчисти след центриране, но вместо това прати топката към Цонков, който отблизо с глава не сбърка за 3:1.


ХЕБЪР - СЕПТЕМВРИ СОФИЯ 3:1

1:0 Георги Търтов 45'+2
1:1 Кристиян Пешов 78'
2:1 Алекс Серано 81'
3:1 Стефан Цонков 88'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация