ФА оповести какво е наказанието на Юрген Клоп

23:04
ФА оповести какво е наказанието на Юрген Клоп

Футболната асоциация на Англия наложи наказание от два мача на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, който ще трябва да плати и глоба в размер на 75 000 паунда. Причината за това са коментарите на германеца след драматичната победа с 4:3 над Тотнъм на 30 април, когато той обвини рефера Пол Тиърни, че има специално негативно отношение към него и самия клуб. Клоп дори заяви, че по време на мача реферът, който тогава му показа жълт картон, си е позволил недопустими изказвания по негов адрес.

Санкцията означава, че Клоп няма да води отбора в съботното домакинство срещу Астън Вила - двубой, който може да се окаже от голямо значение в битката за топ 4. Вторият мач от наказанието обаче за момента остава условен с валидност до края на следващия сезон, така че Клоп ще може да води отбора в гостуването на Саутхямптън от последния кръг на настоящата кампания.

Няколко дни след двубоя с Тотнъм Клоп заяви, че съжалява за думите си и по никакъв начина не е искал да постави под съмнение почтеността на реферите. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация