Манчестър Сити и Реал Мадрид решават кой ще се изправи срещу Интер на финала

08:16
Манчестър Сити и Реал Мадрид решават кой ще се изправи срещу Интер на финала

Манчестър Сити приема Реал Мадрид на „Етихад Стейдиъм“ в изключително заплетен и интригуващ реванш от полуфиналната фаза на Шампионската лига. Двата тима, които още преди началото на сезона бяха слагани сред основните фаворити, направиха 1:1 преди седмица на „Сантиаго Бернабеу“ след зрелищни попадения на Винисиус Жуниор и Кевин Де Бройне. Така развръзката остана за днешния реванш.


Манчестър Сити е само на четири мача от евентуален исторически за клуба требъл. Първият от тези двубои е именно срещу актуалния носител на трофея в Шампионската лига. Няколко дни по-късно – в неделя, „гражданите“ могат да официализират титлата си в Премиър лийг, след което ще им останат евентуалният финал в Европа и финалът за ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед. На „Етихад“ са уверени, че могат да доведат до успешен край всички тези битки. Преди всичко обаче е днешният суперсблъсък.


Манчестър Сити е в невероятен период от 22 поредни мача без загуба във всички турнири. Към това се добавя и серията от 15 поредни победи на „Етихад“, като в 14 от тези 15 срещи отборът е отбелязвал минимум два гола. Последният път, когато Сити загуби у дома мач в Шампионската лига, бе през септември 2018 години.


През уикенда „гражданите“ нямаха проблеми в гостуването си на Евертън, след като спечелиха с 3:0 за 11-ата си поредна победа в Премиър лийг.


На всички тези постижения обаче Реал противопоставя 14 трофея от най-престижния европейски клубен турнир. „Белите“ вече спечелиха едно отличие, след като вдигнаха Купата на краля. Ако към него добавят и поредния трофей от любимия за клуба турнир, сезонът ще бъде повече от успешен, въпреки че Реал загуби битката за титлата в Ла Лига за сметка на големия си съперник Барселона.


През миналия сезон Манчестър Сити победи Реал Мадрид с 4:3 на този стадион в много зрелищен сблъсък. Домакините няма да имат нищо против този резултат да се повтори, защото това ще означава, че „гражданите“ ще достигнат втори финал в ШЛ в последния три години.


Единствената въпросителна по отношение на състава на Джосеп Гаурдиола бе дали Нейтън Аке, който пропусна последните два мача на отбора заради контузия, ще се възстанови и ще попадне в групата за сблъсъка с Реал. На своята пресконференция преди мача Пеп обаче обяви, че нидерландецът не е готов, така че няма да бъде част от групата на "гражданите". 


Карло Анчелоти даде почивка на доста от титулярите си в мача с Хетафе, така че играчите на Реал трябва да са достатъчно свежи за гостуването на Албиона. Едуардо Камавинга напусна терена с контузия, но последвалите прегледи показаха, че той ще бъде на линия за двубоя със Сити. Това означава, че и двамата треньори ще разполагат с почти всичките си оръжия, на които могат да разчитат в тази непредвидима битка. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация