Милан заменя Пиоли с Конте

08:23
Милан заменя Пиоли с Конте

Милан ще се раздели със старши треньора си Стефано Пиоли, твърди Sportitalia. В материала на журналиста Нико Бастоне се изтъква, че собственикът на клуба Джери Кардинале вече е взел решение да уволни Пиоли. Той е недоволен от резултатите в Серия “А” и дори достигането до полуфиналите в Шампионската лига, където днес “росонерите” ще излязат в реванш от полуфиналите срещу Интер, няма да промени намеренията му. 


Преди няколко месеца Милан удължи договора на Стефано Пиоли до 2025 година, но към днешна дата е малко вероятно специалистът да запази поста си. Кардинале има претенции към него не само заради слабото представяне в първенството, но и заради лошото интегриране в състава на привлечените миналото лято футболисти. 


Босът на Милан вече се е спрял и на конкретен специалист, който да замени Пиоли. Става дума не за друг, а за Антонио Конте. Кардинале е в отлични отношения с бившия мениджър на Тотнъм, като е говорил с него покрай мачовете между двата отбора от осминафиналите на Шампионската лига. 


В момента Конте е свободен след раздялата си с Тотнъм. Той има желание да се завърне в Италия и гледа като голямо предизвикателство на възможността да застане начело на Милан, след като вече постигна успехи начело на другите два местни гранда - Ювентус и Интер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация