Реми между ЦСКА 1948 и Левски във временното вечно дерби

22:00
Реми между ЦСКА 1948 и Левски във временното вечно дерби

ЦСКА 1948 и Левски си спретнаха зрелищно 2:2 в мач от първия кръг на плейофите в efbet Лига. Ивайло Чочев откри резултата още във втората минута с 20-ия си гол за сезона, а в 18-ата Рикардиньо изравни. Уелтон осъществи пълен обрат в 25-ата минута. "Червените" стигнаха до точката чрез Парвиз Умарбаев в 48-ата минута.

Срещата бе пряка битка за бронзовите медали и директната квота за Европа, а с равенството футболистите на Тодор Янчев запазиха преднината си от 5 точки пред "сините" четири кръга преди края на първенството. 

От своя страна Левски не спечели срещу този съперник и третия си двубой през сезона, тъй като в предишните два мача взе само точка.

Иначе двата отбора си разделиха по едно полувреме. Първото бе за "сините", а второто - за "червените", макар че през седмицата те изиграха тежък 120-минутен мач от турнира за Купата срещу Локо (София).

Наставникът на домакините Тодор Янчев направи известни промени в сравнение с 11-те, които започнаха срещу "столичните железничари". Липсваха Кирилов, Педриньо, Октавио и Диков за сметка на Топузов, Ценов, Умарбаев и Колев.

Сред титулярите на "сините" се завърнаха Краев и Кръстев, които не играха при поражението от Локо (Пловдив) в предишния кръг, тъй като изтърпяваха наказания.

Двубоят започна ударно за "червените", които откриха резултата още преди да са изтекли 120 секунди. Русев центрира от корнер, Чочев надскочи Ван Дер Каап и реализира дежурния си гол с глава.

Левски можеше да върне бързо попадението след много добра атака отдясно, но в последния момент бранител на домакините парира Роналдо и топката излезе в ъглов удар.

Последваха силни минути за "сините", които на няколко пъти не успяха да завършат по най-добрия начин опасни атаки. Нещата се промениха в 18-ата минута, когато натискът на гостите завърши с гол във вратата на Наумов. Краев центрира отляво по земя, състезателите в "червено" не изчистиха по най-добрия начин и топката попадна в намиращия се пред наказателното поле Попов. Опитният полузащитник изведе Рикардиньо сам срещу вратаря и бразилецът изравни с хладнокръвен изстрел.

След изравнителното попадение гостите продължиха да имат осезаемо надмощие и логично стигнаха бързо до пълен обрат. Кръстев центрира отдясно към задната греда, където Уелтън надскочи играещия много слабо през пролетния полусезон Фуртадо и с глава отбеляза под плонжа на Наумов.

В 36-ата минута Наумов допусна груба грешка, тъй като се подхлъзна и подаде на Попов. За оммент трима футболисти в синьо се озоваха срещу един в червено, но Попов не отигра положението по най-добрия начин и първо шутът му бе блокиран, а след това при добавката стреля в ръцете на домакинския страж.

Само 120 секунди по-късно Умарбаев можеше да вкара ефектен гол. Халфът пресрещна от воле избита от отбраната на Левски топка, но Андреев спаси удара от границата на пеналта.

Към края на полувремето футболистите на Тодор Янчев се съвзеха и на свой ред чрез Русев осъществиха два добри пробива отдясно, но Чочев и Колев не сполучиха при опитите за удари, които бяха блокирани.

Две минути след почивката футболистите на Левски се възползваха от грешка на Сидклей, комбинираха пред наказателното поле на "червените" и завършиха атаката с шут на Роналдо, който Наумов изби в корнер.

След неговото изпълнение ЦСКА 1948 организира скоростна атака. Колев намери отлично с центриране отдясно непокрития на задната греда Топузов, който от своя страна подаде с едно докосване за Умарбаев и халфът без проблем отбеляза от два метра фронтално срещу вратата.

В 63-ата минута резервата Кирилов се възползва от грешка на Чандъров, осъществи 30-метров рейд и изведе с пета Колев. Ван Дер Каап се хвърли на шпагат и като че ли закачи крака на нападателя, който падна на земята и поиска дузпа. Реферът Георги Гинчев и този на ВАР Ивайло Стоянов прецениха, че съприкосновението не е достатъчно да посочат бялата точка и играта продължи.

В 76-ата минута Чочев и Русев комбинираха добре, вторият изведе първия в наказателното поле. Последва добър шут от трудна позиция, а Андреев реагира и изби. 

В заключителната част от мача домакините надиграваха своя опонент и в 88-ата минута като по чудо не вкараха трети гол. Русев центрира от фал, а Елитон стреля с глава на сантиметри покрай лявата греда. Преди това "червените" направиха още една-две добри комбинации пред наказателното поле на "сините", които, при по-голяма прецизност в последния пас можеха да създадат големи неприятности на Андреев.

ЦСКА 1948 - ЛЕВСКИ 2:2

1:0 Ивайло Чочев 2'
1:1 Рикардиньо 18'
1:2 Уелтон 25'
2:2 Парвиз Умарбаев 48'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация