Брентфорд продължи с доброто си представяне във Висшата лига

21:43
Брентфорд продължи с доброто си представяне във Висшата лига

Брентфорд продължи с доброто си представяне в Премиър лийг през този сезон и победи заслужено с 2:0 Уест Хям Юнайтед в лондонското дерби от 36-ия кръг на Премиър лийг. „Пчеличките“ изковаха домакинския си успех още преди почивката след попадения на Брайън Мбемо (20') и Йоан Уиса (43').

Резултатът бе предпоставен и от решението на мениджъра на Уест Хам Дейвид Мойс да направи цели девет промени в титулярния си състава, концентрирайки всички сили върху реванша от полуфиналите на Лигата на конференциите срещу АЗ Алкмаар. Единствено Агер и Соучек бяха запазили местата си от мача в четвъртък. Брентфорд пък бе без Айвън Тони, който пропусна двубоя заради лека контузия. Йоан Уиса, Микел Дамсгор и Кевин Шаде стартираха за домакините.

Брентфорд откри резултата с първия си точен удар, В 20-ата минута Агер предаде леко топката, Дамсгор пресече, след което кълбото стигна до Янелт. Той продължи към Йенсен, който намери непокрития Мбемо. Нападателят стреля под плонжа на Фабиански.

В 33-тата минута стражът на гостите спаси опасен удар на Уиса, но десет минути след това националът на Конго удвои. Мий отклони с глава дълго изпълнен тъч от Йенсен, след което Уиса прати с глава топката във вратата на Фабиански за втори път.

След почивката Дейвид Мойс включи в игра Бенрама и Райс и Уест Хям заигра малко по-добре. Гол на Дани Ингс бе отменен заради игра с тъка в хода на атаката, но силата и мотивацията на „чуковете“ не стигнаха за нещо повече и всички мисли на „Лондон Стейдиъм“ са насочени върху реванша с АЗ.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация