Арда се позабавлява с Локомотив София

19:48
Арда се позабавлява с Локомотив София

Арда победи категорично Локомотив София с 3:0 в двубой от първия кръг на плейофната група с отборите между седмо и десето място. Преслав Боруков (37') беше точен за домакините, а Станислав Иванов (44') удвои. Илия Юруков (69') сложи точка на спора с хубав удар от далечна дистанция. Мачът в Кърджали бе ръководен от Никола Попов, като имаше голяма вероятност двубоят да не се проведе заради нежеланието на ръководството на домакините Васимир Ел-Хатиб да бъде на ВАР. В минутите преди мача от Арда забавиха сериозно обявяването на своя стартов състав.

Само преди седмица двата отбора се изправиха един срещу друг в последния кръг от редовния сезон и завършиха наравно (1:1). И домакините, и "железничарите" ще търсиха задължителен успех днес, за да съхранят шансове за седмата позиция, която дава право на участие в бараж за евротурнирите.

"Сините" вече са в серия от пет поредни шампионатни срещи без загуба, но записаха три равенства в последните си три мача. Локомотив (Сф) пък няма успех вече пет последователни двубоя в efbet Лига, в които тимът на Станислав Генчев има четири загуби.

В 14-ата минута Ел Мами Тетах шутира високо над вратата на гостите. Минута по-късно топката премина опасно над горната греда на вратата на Локомотив след шут на Радослав Цонев, който се отби в главата на Мартин Райнов. Отново Цонев беше близо до гола с удар с левия крак, при който Александър Любенов трябваше да се намесва. 

В 23-ата минута Лука Иванов се оказа последна преграда пред гола за Радослав Цонев. От последвалия корнер и след двоен рикошет Пламен Крачунов уцели страничната греда на гостите.

В 37-ата минута Арда поведе в резултата след ужасяваща грешка на защитата на Локомотив. Мики Орачев върна топката назад към Марио Петков при изпълнение на статично положение. Пасът не бе никак добър и свари неподготвен централният бранител, а от всичко това се възползва Преслав Боруков, който дебнеше за такава неточност. Нападателят излезе сам срещу вратаря и прати топката в мрежата. 

В 41-вата минута Крачунов се бе позиционирал на втора греда и нанесе удар с глава, който не бе точен. Минута преди края на първото полувреме Арда удвои преднината си, а Преслав Боруков бе в основата на попадението. Той нахлу мощно в наказателното поле и пусна успореден пас към Станислав Иванов. В първия момент крилото се засуети, но в крайна сметка не сбърка на метър от голлинията. 

С малко повече късмет Локомотив можеше да върне едно попадение в 51-вата минута. Шут на Юли Ненов беше блокиран от Желев, но топката описа коварна парабола и премина много опасно покрай гредата. В ответната атака Александър Любенов парира силен удар на Преслав Боруков. Стражът се отчете със страхотно спасяване в 54-ата минута след удар на Боруков с глава. Нападателят засече добро центриране от левия фланг на Станислав Иванов, но вратарят на "железничарите" внимаваше. 

В 59-ата минута Любенов затвори ъгъла на вратата си, за да блокира удар на Ел Мами Тетах. В 69-ата минута Илия Юруков сякаш сложи точка на спора с мощен шут от далечна дистанция, насочен точно в долния ляв ъгъл на вратаря. 

В заключителните минути Карлос Франса проби по левия фланг, влезе в наказателното поле и подаде към Станислав Костов. Нападателят шутира от движение, но право в ръцете на Господинов. В 87-ата минута Тунгара прати топката в мрежата на Локомотив за четвърти път. При паса на Светослав Ковачев към бившия футболист на Берое се оказа, че Тунгара е бил в положение на засада и голът не бе зачетен. 

В 90-ата минута шут на Ковачев премина на сантиметри от страничната греда. 

АРДА - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 3:0

1:0 Преслав Боруков 37'
2:0 Станислав Иванов 44'
3:0 Илия Юруков 69'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация