Славия задълбочи още повече кризата в Ботев Пловдив

22:16
Славия задълбочи още повече кризата в Ботев Пловдив

Славия записа победа с 1:0 над Ботев Пловдив на стадион "Александър Шаламанов". Срещата, която беше първа за двата отбора в плейофите от efbet Лига, не предложи големи емоции, като ще се запомни с красивия гол на Тони Тасев. Крилото на "белите" реши мача с точен изстрел в 70-ата минута. Успехът дава преднина от десет точки на славистите пред Арда Кърджали в борбата за седмата позиция, но футболистите на Александър Тунчев са с мач по-малко.

Двата отбора заложиха на по-сигурна игра в отбрана през първия четвърт час, а в предни позиции добрите атаки и ударите към вратите липсваха.

Първата добра възможност стана факт в 26-ата минута. Колев овладя в наказателното пполе на "белите", финтира опонент и влезе навътре, след което шутира с десния крак. Истрелът му рикошира в крак на бранител и излезе в корнер близо до дясната греда.

Само 180 секунди по-късно Ботев като по чудо не поведе. Първо Кръстев отрази очи в очи с Бароан, а малко след това Мертенс не уцели вратата с фронтален шут от 14-15 метра.

Последваха скучни минути. В добавеното време на първата част Натан Гасама можеше да порази вратата на Георги Аргилашки, но френският централен защитник не намери мрежата. 

В 60-ата минута "канарчетата" сътвориха добра комбинация, но Николай Кръстев успя да спаси. Джеймс Ето'о пусна хубав пас към Антоан Бароан, който влезе на скорост в наказателното поле на "белите", но изстрелът му беше отразен от вратаря. 

В 70-ата минута Тони Тасев откри резултата! Капитанът на Славия Галин Иванов намери крилото отляво, последва силен и точен изстрел в близкия ъгъл и топката се спря в мрежата на "жълто-черните" - 1:0 за домакините. 

До края момчетата на Бруно Балтазар така и не стигнаха до изравняване, за да запишат загуба на старта на плейофите. Славистите пък увеличиха преднината си в групата, събрала отборите между седмо и десето място в родния елит. 


СЛАВИЯ 1:0 БОТЕВ ПЛОВДИВ

1:0 Тони Тасев 70'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация