Малшанс лиши Спартак Варна от точките във Враца

20:02
Малшанс лиши Спартак Варна от точките във Враца

Ботев Враца и Спартак Варна завършиха при 1:1 в мач от първия кръг на плейофната фаза. Румен Руменов откри резултата в 8-ата минута, а резервата Красимир Тодоров в 89-ата изравни за домакините.

Преди това, в 79-ата минута, Даниел Генов изпусна дузпа за врачани.

Двубоят бе от изключително значение и за двата отбора. При победа домакините щяха почти сигурно да си осигурят мястото в елита и за догодина, тъй като дърпаха с 8 точки на 14-ия Хебър (завършилият на това място ще играе бараж за влизане/оставане) четири кръга преди края. "Соколите" пък бяха на цели 7 точки от Хебър и след днешното равенство във Враца възможноста да се преборят за оцеляването си изглежда минимална.

Срещата започна ударно и гостите откриха резултата още в 8-ата минута. Баланюк бе изведен зад бранителите в "зелено", Костов излезе неразчетено извън наказателното поле, за да го пресече. Последва пас към Руменов, който овладя и със силен шут от 17 метра изпрати топката в мрежата на домакините.

След попадението Ботев започна да владее топката далеч повече от своя съперник, но трудно стигаше до вратата. От своя страна Спартак осъществи опасна контраатака в 27-ата минута. Тя бе завършена отново от Руменов, който този път стреля покрай левия страничен стълб.

Пет минути по-късно варненци за пореден път хванаха домакините на контраатака. Йорданов преодоля 30 метра и подаде към Микелс, който много съобразително намери с едно докосване Руменов. Халфът шутира мощно леко по диагонал, но Костов изби.

В заключителните секунди на първата част Ботев отправи първия си точен удар. Това стори Сербер, който стреля отдалеч, а Фигейредо без проблем улови.

Второто полувреме започна със скоростна атака за врачани. Маджуга я завърши с опасен изстер от 17-18 мера, който профуча над гредата. Спартак отговори с шут на Микелс в 50-ата минута, а Костов изби в корнер.

Далеч по-добрата игра на врачани в сравнение с първото полувреме за малко не даде резултат в 54-ата минута. Тогава Генов овладя перфектно дълъг пас, въпреки че на гърба му бе Цветков, но останал очи в очи с Фигейредо прехвърли и него, и вратата на гостите.

В 67-ата минута Руменов за малко не се разписа за втори път. Халфът пробва да центрира отдясно, но изпълнението му се получи като коварен удар, който Костов с мъка изби точно на голлинията.

В 77-ата минута Цветков чукна в крака Генов в собственото си наказателно поле при атака на домакините. Първоначално съдията не посочи бялата точка, но след намесата на ВАР коригира решението си. С изпълнението на дузпата се нагърби потърпевшият, който обаче отправи слаб удар и Фигейредо спаси.

В 82-ата минута Ботев създаде нова отлична ситуация да изравни. Фигейредо се справи с опасно центриране по земя и изби с крак, но топката отиде към Цветанов. Левият халф-бек шутира от 12-13 метра, но играч на "соколите" изчисти малко пред голлинията.

Надмощието на Ботев през второто полувреме бе материализирано чак в 89-ата минута. Това стори резервата Тодоров, който изравни след майсторски диагонален изстрел.

Секунди по-късно голмайсторът можеше да се превърне в големия герой за своите, когато се завъртя на 90 градуса и шутира, но покрай горния десен ъгъл на варненската врата.

БОТЕВ ВРАЦА - СПАРТАК ВАРНА 1:1

0:1 Румен Руменов 8'
1:1 Красимир Тодоров 89'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация