Юнайтед затвърди позицията си в топ 4 след успех над Уулвърхямптън

19:58
Юнайтед затвърди позицията си в топ 4 след успех над Уулвърхямптън

Манчестър Юнайтед спечели трудна, но важна победа с 2:0 в домакинството си на Уулвърхямптън Уондърърс в мач от 36-ия кръг на Премиър лийг. По този начин футболистите на Ерик тен Хаг се върнаха на победния път, след като бяха допуснали две поредни загуби в предишните си два мача.

За домакините точни бяха Антони Марсиал (32’) и Алехандро Гарначо (90’), който се разписа дълбоко в добавеното време. Добрата новина за нидерландеца също така бе завръщането именно на аржентинеца, който не бе играл от известно време, но успя да се разпише след появяването си на терена, както и това на Рафаел Варан, който пък започна като титуляр. Лошата бе отсъствието на Маркъс Рашфорд, който пък бе извън групата.

“Червените дяволи” започнаха активно срещата и задържаха топката в свое владение в по-големи периоди от време. В 9-ата минута те получиха първата си добра възможност, след като Крейг Доусън се подхлъзна при едно подаване към себе си, топката бе овладяна много бързо от Антъни, който напредна и стреля, но топката премина покрай десния стълб на Даниел Бентли. В 13-ата минута добро двойно подаване между бразилското крило и Аарън Уан-Бисака даде възможност на бека да центрира, но около границата не пеналта нямаше негов съотборник, който да отправи удар.

Постепенно играчите на Уулвърхямптън успяха да изравнят играта след изминаването на четвърт час игра и да разиграват доста повече, опитвайки се да задържат в половината на домакините. В 26-ата минута Бруно Фернандеш стреля точно от фал пред пеналта, но Даниел Бентли успя не просто да избие, а дори да хване топката. Домакините пропиляха добра възможност за попадение точно при изтичането на половин час игра, когато отново центриране отляво достигна изпреварилия бранителя Антони, който обаче от няколко метра не успя да уцели вратата.

Футболистите на Манчестър Юнайтед все пак успяха да излязат напред в резултата точно след изминаването на половин час игра, когато Бруно Фернандеш намери отлично Антони в наказателното поле, той много добре изчака вратаря да се приближи към него, след което подаде към Антони Марсиал, а франското острие реализира в опразнената врата за 1:0.

Наставникът на “вълците” Юлен Лопетеги опита да внесе промени в своя тим на почивката, а Педро Нето бе заменен от Йий-Чан Хуан. В 48-ата минута отново домакините получиха добра възможност след рикошет в крака на бранител, а топката отново се озова в напълно непокрития Антони, но той отново стреля в защитник, макар да имаше добра възможност за пас към Ериксен.

Постепенно Уулвърхямптън отново вдигна темпото в своите действия и успя да се задържи по-трайно около наказателното поле на домакините за няколко минути. Те успяха да изпълнят няколко последователни корнера, а центриранията създадоха известно напрежение пред Давид Де Хеа. В 59-ата минута Бруно Фернандеш и Антони размениха подавания пред пеналта на “вълците”, но изстрелът на последния премина покрай лявата греда. Домакините получиха нова отлична възможност в 64-ата минута, когато няколко поредни грешки в отбраната на Уулвс позволи на Бруно Фернандеш да влезе в наказателното поле и да стреля, Бентли спаси, а отбитата топка рикошира в Марсиал, но не по посока на вратата.

В 69-ата минута груба грешка на Кристиан Ериксен даде възможност на Хий-Чан Хуан да излезе в отлична позиция, Де Хеа излезе пред наказателното си поле, за да пресече топката, но вместо това за малко да извърши нарушение, което можеше да му донесе червен картон. Кореецът успя да продължи, но кълбото му избяга много, отиде край тъчлинията и остротата на нападението се притъпи безвъвратно. Футболистите на Ерик тен Хаг на свой ред бяха близо до попадение няколко минути след това, този път Джейдън Санчо влезе в пеналта и стреля, но отново Бентли се намеси отлично и спаси.

В 82-ата минута отново стражът на гостите се намеси добре след удар на Каземиро извън наказателното поле. Корнерът също създаде опасност, но Вегхорст не успя да намери очертанията на вратата. В 88-ата минута Фред проби изненадващо през центъра на отбраната и бе съборен на дъгата. Фалът бе изпълнен от Бруно Фернандеш, но кълбото премина над вратата. Футболистите на Манчестър Юнайтед успяха да стигнат до заветния втори гол дълбоко в добавеното време, когато те се бяха прибрали дълбоко, но Бруно Фернандеш успя да намери в предни позиции Алехандро Гарначо, той демонстрира скоростта си, след което намери първо гредата, а след това и мрежата зад отлично представилия се Бентли за 2:0.

Това бе поредна важна крачка за домакините в продължаващата им борба за място топ 4 и зона Шампионска лига. Манчестър Юнайтед все още държат съдбата си в свои ръце и заемат четвъртото място в класирането с 66 точки, но са преследвани от Ливърпул, който е четири по-малко. Уулвърхямптън пък е 13-и в подреждането, но вече са спокойни за мястото си в Премиър лийг с 40 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация